OD MIŠA DO POPLAVE / 'Dok nema ročišta, miševi na sudu kolo vode'. Iz Udruge sudaca objavili snimke s vrgoračkog suda

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Udruga hrvatskih sudaca objavila je zanimljivi video s vrgoračkog suda dok u cijeloj zemlji traje bijeli štrajk sudaca

11.5.2023.
18:16
Screenshot/Twitter
VOYO logo

"Dok nema ročišta, miševi na vrgoračkom sudu kolo vode", objavila je na Twitteru Udruga hrvatskih sudaca uz videozapis na kojem se vidi da mačka lovi miša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga objavili su i snimku s dubrovačkog suda u kojem, kažu, prokišnjava krov.

"Pozdrav s kišnog dubrovačkog suda! Nadamo se da će Andrej Plenković, koji sutra dolazi u naš Grad, naći vremena da posjeti i nas, ali neka ponese i pokoju kantu", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, treći je dan od kako su suci zbog izostanka dijaloga s tijelima izvršne vlasti, na svim prvostupanjskim sudovima u Hrvatskoj provode mjeru upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o bijelom štrajku koji će trajati sve do 19. svibnja. Tijekom bijelog štrajka koji će trajati iduća dva tjedna, do 19. svibnja, suci neće raditi u e-spisu, neće se provoditi registracija novih pravnih subjekata, rješenja o nasljeđivanju niti primjerice, razvod braka, istaknula je ranije predsjednica jednog od zagrebačkih ogranaka UHS-a Vesna Horvath.

Na početku mjere upozorenja istaknuto je da će suci koji provode mjere biti na radnom mjestu i obavljati ostale poslove u okviru svoje sudačke dužnosti cijelo radno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo