Dodatnu zaradu pronašao u sitnim poslovima i odlično mu ide

Morate iscijepati drva za ogrjev, pokositi travu, očistiti podrum i snijeg ispred kuće, a nemate vremena i ne volite previše fizičke poslove?

6.1.2013.
16:20
VOYO logo

Naime, 27-godišnji brodski zaštitar Josip Tomakić otvorio je obrt za pružanje usluga 'Josip', u kojem po prihvatljivim cijenama obavlja ove i mnoge druge poslove.

''Surfajući internetom, došao sam na ideju kako bih dodatnim poslom mogao popuniti kućni proračun. U ovih mjesec i pol dana imao sam dvadesetak upita i zadovoljan sam. Neke su se mušterije unaprijed predbilježile za proljetno košenje trave, a nekima sam već čistio snijeg i išao plaćati račune'', kaže Josip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedene poslove Josip je i ranije radio svojoj rodbini i prijateljima, ali besplatno. Pomislio je tada da bi svoje trošenje goriva i vremena mogao i naplatiti. Supruga mu je nezaposlena, a ima i dvoje male djece koje valja nahraniti i odjenuti. Na sve pozive ne može odgovoriti, pa je mušteriju koja je tražila da joj vozi djecu u školu morao odbiti jer se boji odgovornosti za dijete, a i nije taksist. Cjenik mu je fleksibilan i znatno niži negoli, primjerice, na moru.

''Sat vremena čišćenja snijega stoji 30 kuna, dok košenje trave naplaćujem od 40 do 70 lipa po četvornom metru. Za poslove koje obavljam automobilom cijena je otprilike kao i za taksi, i to onaj najjeftiniji. Odlazak u bolnicu po nalaze je 20 kuna, a u ljekarnu po lijekove 30, jer u tom slučaju najprije moram otići kod mušterije po zdravstvenu iskaznicu'', ističe Josip za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio bi zadovoljan kad bi uz postojeću zaštitarsku plaću novim dodatnim poslom zaradio još jednu ili barem pola, ali ako broj narudžbi s vremenom naraste, ne isključuje ni mogućnost zapošljavanja još jednog djelatnika. Iako je crni broj prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje u Hrvatskoj premašio 350.000, Tomakić tvrdi da posla ima. Samo treba zasukati rukave i raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo