Jedna od najbogatijih općina /

Dobro došli u hrvatski Kuvajt: ovdje žive jedini Hrvati koji se raduju poskupljenju plina

Podravska općina Molve naziva se još i hrvatskim Kuvajtom, jer dvije trećine zaliha plina dolaze upravo iz ovog dijela Podravine

5.3.2017.
19:14
VOYO logo

Molve nose epitet jednog od najljepših ne samo hrvatskih, nego i europskih malih mjesta. Dvije trećine zaliha plina dolaze upravo iz ovog dijela Podravine, s toga i ne čudi da su Molve jedna od najbogatijih hrvatskih općina.

Pa tako i učenici ove škole imaju besplatne udžbenike, odmah pokraj nalazi se i vrtić koji košta 300 kuna mjesečno. Međutim, roditelji s više djece koriste ga besplatno. Pokraj je sagrađen i novi društveni dom. Općina za svako novorođeno dijete isplaćuje 20.000 kuna kroz tri godine, pa nije ni za čuditi da imaju i baby boom jer je u proteklih godina broj novorođene djece porastao za duplo.

"Imam troje djece...pa kvaliteta života je dobra, mislim da je čak i kvalitetnija nego  u gradu. Manja sredina ima opet svoje neke prednosti za razliku od grada. To bi se sad moglo vagati, ali mi smo zadovoljni", kazala nam je Katarina Valentić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto ima dvije poduzetničke zone, a treća je u izgradnji. Kako bi potaknula razvoj poduzetništva, općina poduzetnicima poklanja zemljišta i oprašta komunalnu naknadu.

"Takva jedna manja sredina, blizina sirovine nam omogućava da imamo manje troškove. Imamo 18 zaposlenih, to je povećanje bez obzira na krizu i sve, uspjeli smo održati rejting, povećati broj ljudi, zaposlenih", kazala nam je Ksenija Kolarević, vlasnica tvrtke Koleks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz srca Podravine izdiže se i podravska katedrala, mjesto na koje dolaze hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske. Podravci su i veliki umjetnici, a stil koji ovdje dominira je naiva.

U sastavu općine nalazi se i malo vikend naselje koje nosi zanimljivi naziv Čingilingi. Pored njega nalazi se i jezero koje se za ljetnih mjeseci pretvara u kupalište.

Zbog ovog plinskog postrojenja Molve još nazivaju i hrvatskim Kuvajtom, pa su tako Podravci jedini u Hrvatskoj koji se vesele poskupljenja, jer zbog ovog nalazišta Molve ubiru i rentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo