DOBRE VIJESTI ZA SVE VOZAČE: / Značajno pale cijene svih goriva!

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Cijene benzinskog goriva u značajnom su padu, drugi tjedan zaredom. Pala je i cijena plina, ali i dizelskog goriva.

16.2.2016.
10:12
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za čak 29 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,12 do 8,17 kuna, ovisno o kompaniji.

Prosječni spremnik eurosupera jeftiniji je za 25 kuna

Ovo je ujedno i najniža cijena eurosupera 95 od početka ožujka 2010. godine. U posljednja dva tjedna litra ove vrste goriva jeftinija je ukupno 50 lipa zbog čega je prosječni spremnik od 50 litara jeftiniji ukupno 25 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki distributeri jako su se približili psihološkoj granici od 8 kuna, kao što je Plinski centar Zagreb (litru prodaje za 8,03 kune).

Nakon dva tjedna rasta, napokon je pala i cijena dizelskih goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama istog portala litra eurodizela jeftinija je za 12 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,29 do 7,33 kune.

Plin je pojeftinio za 15 lipa

Razlog za zadovoljstvo imaju i vozači koji koriste autoplin. Naime, litra ove vrste goriva u utorak je pojeftinila za 15 lipa i sada se na velikoj većini postala prodaje za 3,63 kune. Ovo je ujedno i najveći pad cijene u posljednjih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu.

I ovoga tjedna je tečaj dolara podosta utjecao na formiranje cijena goriva. Naime, prosječni je tečaj prošloga tjedna pao za čak 2,5 posto. Ipak, tečaj dolara je s razine od 6,75 u petak porastao na 6,81 kunu u utorak, javlja portal cijenegoriva.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo