DOBRA VIJEST U VRIJEME NAJGORIH BROJKI: / U Hrvatsku ovih dana stiže 400 bočica remdesivira, evo tko će ga dobiti

Image
Foto: Profimedia

U nizu loših vijesti vezanih za epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj, pojavila se i ona da bi ovih dana u zemlju trebalo stići 400 doza remdesivira,

23.8.2020.
20:03
Profimedia
VOYO logo

Niz velikih epidemioloških brojki u Hrvatskoj nastavljen je u nedjelju s 275 novozaraženih od koronavirusa. Najviše novih slučajeva, čak 94, bilo je ponovno prijavljeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a uglavnom su to opet bili mladi.

"Mladi često puta ne priznaju te svoje simptome, sami smatraju da to nije ništa. Isto tako ne kažu epidemiologu pa upozoravam sve te mlade ljude da se ne vraćaju na svoja radna mjesta ukoliko nisu sigurni da nemaju COVID-19", apelirala je putem RTL-a Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODOBREN PRVI LIJEK ZA LIJEČENJE COVIDA: /

Veklury s remdesivirom moći će se koristiti i u Hrvatskoj

Image
ODOBREN PRVI LIJEK ZA LIJEČENJE COVIDA: /

Veklury s remdesivirom moći će se koristiti i u Hrvatskoj

Sve više ljudi na liječenju u Zaraznoj

U Zagrebu su, pak, u nedjelju zabilježena 53 nova slučaja zaraze. S povećanjem broja novozaraženih i aktivnih slučajeva, povećava se i broj zauzetih kreveta u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

"Hospitalizirano je 38 pacijenata s time da imamo nešto veći priljev pacijenata preko vikenda. U petak šest novoprimljenih, u subotu pet. U nedjelju na današnji dan do podne već dva primljena pacijenta. Od tih 38, 60 posto su muškarci, 40 posto su žene. Najmlađi pacijent ima 24 godine, najstariji 93 godine", priopćio je predstojnik Klinike, Ivan Puljiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijek stiže ovih dana

No, za sve pacijente s koronavirusom stižu dobre vijesti. Ovih dana bi u Hrvatsku trebalo stići 400 bočica remdesivira, lijeka koji je dosad pokazao određene rezultate u liječenju oboljelih od COVIDA-19. Njegova je upotreba službeno odobrena, a koristit će se kod teže oboljelih pacijenata.

"Učinkovitost njegova se temeljem dosadašnjih istraživanja procjenjuje da skraćuje trajanje bolesti i prema nekim istraživanjima neki utjecaj na mortalitet, ali skraćuje tri do četiri dana trajanje simptoma bolesti", objasnio je Puljiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo