'Konzum raste' /

Dobavljači traže ubrzavanje procesa: 'Očekujemo da se čim prije izabere izvanredni povjerenik i nastavi s nagodbom'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Stvari su nakon prvog prijedloga nagodbe išle u puno boljem smjeru i gotovo je bilo izvjesno da bi se zadovoljili onime što bi bilo ponuđeno na stolu', rekla je Marica Vidaković

23.2.2018.
12:24
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Udruge dobavljača Agrokora održala je sastanak u zagrebačkom sjedištu Podravke. "Dobavljači su uvijek bili faktor stabilnosti ovog procesa. Bili su ti koji su inicirali da se krene u izradu Lex Agrokora, koji nema alternative. Taj zakon je bio jedini moguć da se održi stabilnost hrvatskog gospodarstva", uvodno je kazao Marin Pucar, predsjednik Udruge i Uprave Podravke.

"Hoćemo da se proces ubrza, da se čim prije izabere izvanredni povjerenik, da nastavimo s procesom nagodbe kako bi ona završila u rokovima kada je predviđena. Naši zahtjevi se ne mijenjaju", istaknuo je Pucar, rekavši da će dobavljači pružiti podršku novom povjerniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ćemo argumentirane prijedloge da zaštitimo naše interese, u cilju da nakon nagodbe kompletan sustav Agrokora ostane stabilan, da dobavljači nemaju posljedice koji bi ugrozili njihovu stabilnsot, da maloprodajni lanci, Konzum i Mercator, nastave poslovati."

MaricaVidaković iz Kraša kazala je kako očekuje da se svi dionici procesa uozbilje. Nagodba nema alternativu. Brine nas neizvjesnost, pripremamo se za fazu koja će početi dan nakon izbora povjerenika. Stvari su nakon prvog prijedloga nagodbe išle u puno boljem smjeru i gotovo je bilo izvjesno da bi se zadovoljili onime što bi bilo ponuđeno na stolu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidaković je otkrila da je Konzum stabilizirao poslovanje, čak i bilježi rast u prva dva mjeseca ove godine u odnosu na 2016. godinu. No hrvatskog gospodarstvo je izloženije u nekim segmentima danas nego prije deset mjeseci. Velik utjecaj imat će sudski procesi.

"Osporavanje tražbina bitno utječe na završetak procesa. Pitanje je samo hoće li svi pravosudni procesi biti završeni u rokovima u kojima bi trebalo glasovati o nagodbi. Prema tome dio procesa ovisi o sudbenoj vlasti", zaključila je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo