samo oni upumpavaju novac /

Dobavljači održavaju Agrokor na životu: 'Cijeli sustav financiramo jedino mi sa svojom robom'

I banke stisle dobavljače - doznajemo da su prošli tjedan od dobavljača htjele naplatiti 150 milijuna kuna mjenica

3.4.2017.
21:59
VOYO logo

Nakon sastanka 50-ak dobavljača Agrokora u ponedjeljak navečer, član Uprave Francka Josip Budimir istaknuo je da su jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i da će u idućim razgovorima tražiti da se očituju o njihovim prijedlozima, a generalni direktor Dukata Alen Fontana poručio da sustav sada financiraju jedino dobavljači svojom robom, ali i da to neće moći trajati predugo.

Kako je nakon sastanka izjavio Budimir, krug dobavljača proširen je na njih 50-ak, a informirani su o dosadašnjim pregovorima s bankama o uvjetima za pristupanje standstill aranžmanu, koji su banke već zaključile i nude ga dobavljačima za pristup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više o ovoj temi:

“I dalje smo jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i tražit ćemo da se u idućim razgovorima očituju o našim prijedlozima”, rekao je Budimir nakon dvosatnog sastanka dobavljača koji je održan na zagrebačkom Žitnjaku.

To je, dodaje, na tragu njihova dogovora s bankama da one šire krug banaka koje će sudjelovati u standstill aranžmanu, a dobavljači krug onih dobavljača koji bi bili voljni, po uvjetima koji su im komunicirani, tome pristupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Uprave Francka rekao je da dobavljači i dalje isporučuju robu Agrokoru. “Ništa se u tome smislu nije promijenilo i očekujemo da će zapravo svi ovi razgovori koje smo vodili i u Vladi i s bankama ranijih dana, uroditi plodom, da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja”, naglasio je Budimir.

Generalni direktor Dukata Alen Fontana je, odgovarajući na upit novinara, rekao da se dobavljači nisu usuglasili oko povlačenja blokada žiro računa kompanija Agrokora, kao i deaktiviranja zadužnica.

“Ja bih samo napomenuo i još jednom podvukao jednu važnu stvar – dakle u ovom cijelom procesu jedini akter koji danas upumpava novac u sustav kroz robu su ustvari dobavljači”, rekao je Fontana.

Dodajmo i kako doznajemo da su prošli tjedan banke od dobavljača htjele naplatiti 150 milijuna kuna mjenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo