Do idealnog cimera bez ikakve muke!

Ostavljate ručnike po podu kupaonice i to vašeg cimera dovodi do ludila? Cimer vam je pojeo sve iz hladnjaka? Takvi i slični problemi najčešće završe burnom svađom.

26.9.2012.
14:41
VOYO logo

Studenti u Zagrebu i Splitu uskoro će moći vrlo lako doći do idealnog cimera bez preduge potrage i neugodnih situacija i iskustava. Potragu za cimerima olakšat će im internetska stranica Idealni-cimer.hr, koju su osmislili atudenti psihologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta Luka Roje i Antea Britvić.

''Potraga funkcionira tako da student preko stranice ispuni upitnik u sklopu kojeg će odgovarati na pitanja o životnim navikama, stavovima..., a potom napravi profil na kojem će moći staviti koju glazbu sluša, svoju fotografiju i ostale detalje koji nisu upitnikom obuhvaćeni'', objašnjava Luka Roje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto će raditi i ostali studenti koji se logiraju na internetsku stranicu i tada će se po unaprijed razrađenom algoritmu za svakog studenta tražiti osoba koja mu je kompatibilna te će je moći izabrati kao svog budućeg cimera, piše Večernji list.

''Ispunjavanje upitnika traje samo dvadesetak minuta. U sastavljanju nam je pomogla profesorica Maša Tonković, a Udruga mladih programera Damp iz Splita pomogla nam je izraditi internetsku stranicu'', kaže Luka Roje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo