'ne bi smjelo doći do panike' / Djevojka iz Slunja popila sok, pa se požalila se na žarenje u grlu: 'Nalaz je potpuno uredan'

Image
Foto: Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ravnateljica karlovačke Opće bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini oko 17 sati kako je djevojku u bolnicu poslao njen liječnik obiteljske medicine

8.11.2023.
17:36
Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Djevojka iz Slunja koja je u srijedu popila sok i žali se na žarenje u grlu, još nije stigla u bolnicu u Karlovcu gdje ju je uputio obiteljski liječnik, no otac se javio policiji s informacijom da su u velikoj prometnoj gužvi kod Tušilovića.

Ravnateljica karlovačke Opće bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini oko 17 sati kako je djevojku u bolnicu poslao njen liječnik obiteljske medicine, da je dobro, ali kako i ona i otac žele da ju se pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Navodno se požalila svom liječniku da ju je nakon popijenog pića peklo u grlu, te ju je on uputio prema nama. Još nije došla, a moja ekipa gastroenterologa čeka da stigne“, dodala je ravnateljica bolnice Kovačić.

Image
Nije do pogreške u proizvodnji? /

Toksikolog otkrio koje tvari mogu uzrokovati trovanje pa podsjetio na aferu staru 20-ak godina: 'Ulazio je u dućane i špricom...'

Image
Nije do pogreške u proizvodnji? /

Toksikolog otkrio koje tvari mogu uzrokovati trovanje pa podsjetio na aferu staru 20-ak godina: 'Ulazio je u dućane i špricom...'

Pojasnila je da se karlovačka Opća bolnica organizirala za slučaj pojave takvog trovanja, tko će i kada pokrivati Hitnu, jer gastroenterolozi u popodnevnim satima nisu u bolnici, osim kada su u dežurstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zbog mogućnosti da se pojave slučajevi trovanja morali smo se pripremiti", naglasila je ravnateljica Kovačić, poručivši da „karlovačka bolnica u svakom trenutku može zbrinuti takve slučajeve trovanja“.

Nema oštećenja

Djevojka iz Slunja, koja se u srijedu javila sumnjajući da joj je grlo oštećeno nakon konzumacije gaziranog pića, nema oštećenja nastalih od kiselina ili korozivnog djelovanja, potvrdili su u karlovačkoj bolnici nakon pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini da je nalaz grla potpuno uredan te za gastroskopiju nije ni bilo indikacija, „Ne može biti da bi u jednjaku bila oštećenja, a da ona, kod ispijanja zatrovanog pića, ne bi nastala i u grlu“, pojasnila je.

Djevojka je žarenje u grlu osjećala u ponedjeljak, jer je tada kupila i popila mineralnu vodu. Referirajući se na informacije o ozljedama prilikom konzumacije gaziranih pića dr. Kovačić je poručila kako nikako ne bi smjelo doći do panike i pretjeranih reakcija ni kod pojedinaca, niti u sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu je poruku poslala i ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić. Pojasnila je i da je 21-godišnja pacijentica dr. Vladimira Bakalara doživjela još u ponedjeljak žarenje nakon pijenja mineralne vode, ali mu se javila danas, potaknuta medijskim napisima. On je zbog puno nepoznanica, kaže Magdić, odlučio da je najbolje da pacijentica bude bolnički pregledana.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Moramo puhati na hladno i biti krajnje oprezni. Moja poruka svima koji su žedni - najbolje je uvijek piti vodu':

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo