zaklada počinje s radom / Djed malene Mile Rončević: 'Mila još uvijek čeka transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj'

Mila Rončević je na liječenju u SAD-u, a s radom počinje Zaklada Mila za sve

29.8.2019.
11:10
VOYO logo

Vladimir Rončević, djed malene Mile, dvogodišnje djevojčice oboljele od leukemije koja je ujedinila Hrvatsku, na konferenciji za medije izvijestio je o stanju sredstava koja su prikupljena u akciji "Svi za Milu, Mila za sve". Također, predstavljena je i Zaklada Mila za sve koja počinje s radom jer je za Milino liječenje prikupljeno daleko više od 2,37 milijuna dolara ili 15 milijuna kuna što se u početku činilo nedostižno. 

Naime, prikupljeno je preko 38 milijuna kuna na računu za Milu kao i na računu Zaklade Nore Šitum. Za 11-ero djece koja su se prijavila za liječenje već je isplaćeno 4,7 milijuna kuna, rekao je Vladimir Rončević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitao je i objavu Milinog tate, Marina Rončevića, koji je s Milom u Americi.

"Prečeste objave nemaju smisla, pogotovo ako nema dobrih vijesti. Još čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, Mila je stabilno i usudio bih se reći dobro, hvala Bogu", napisao je među ostalim Marin Rončević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik upravnog odbora Zaklade bit će dr. Mario Ćuk, pedijatar u KBC-u Zagreb koji je rekao da žele napraviti iskorak u liječenju djece. U sklopu Zaklade nastavit će se Milino liječenje te pokrenuti projekt u koji će biti uključeno više djece, a to je rana genotipizacija i rano otkrivanje bolesti kako bi se što prije započelo s liječenjem.

Dragan Primorac, koji se nalazi na čelu Savjetodavnog odbora Zaklade rekao je kako su članovi tog tijela ljudi koji su svojim radom pokazali kako izgleda izvrsnost u medicini. Ističe kako će se Savjetodavni odbor, koji pokriva sve grane medicine, držati standardnih dijagnostičkih i terapijskih protokola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski zdravstveni sustav puno toga može sam zbirnuti, a u ono što ne bude mogao uključit će se zaklada, kako obitelji ne bi čekale i gubile dragocjeno vrijeme. Savjet ima ulogu osigurati svu moguću medicinsku pomoć, pogotovo tamo gdje hrvatski zdravstveni sustav ne može pružiti optimalnu pomoć", rekao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo