Svi su strani državljani / Djeca otrovana klorom puštena kući: 'Cijeli liječnički tim ostao je s njima do kraja'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Trinaestero djece zatražilo je u ponedjeljak liječničku pomoć nakon kupanja u bazenu u turističkom naselju Lanterni

10.7.2018.
14:03
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Djeca koja su jučer zatražila liječničku pomoć zbog udisanja veće koncentracije klora na porečkom otvorenom bazenu u turističkom naselju Lanterni u općini Tar-Vabrigi, pregledana su i puštena kući.  

"Cijeli liječnički tim te sve medicinske sestre koje su jučer u OB Pula bili u jutarnjoj smjeni, ostali su na poslu do kraja hospitalizacije i posljednjeg malog pacijenta", kazao je voditelj jedinice Mladen Jašić, dr. med. spec. pedijatar, uži
specijalist neonatologije koji nam je otkrio kako su sva djeca strani državljani. 

Jašić dodaje kako su oko 13:34 primili dojavu o dolasku 13 djece u dobi od 4 do 15 godina koji su prijavili probavne i respiratirne smetnje nakon boravka u blizini bazena. Djecu su vozilima Hitne pomoći dovezena u bolnicu gdje su svi pregledani na odjelu pedijatrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutku kad su došli bilo je onih kod kojih su simptomi već prošli,a  bilo je nekoliko i sa respiratornim smetnjama. Djeci smo dali kisik, infuziju, nekima kortikosteroide te su ih sve pregledali specijalisti, dakle okulisti, otorinolaringolozi i pedijatri. Svi su dobili upute da se u slučaju novih manifestacija jave u bolnicu, a do sada se nitko nije javio", rekao je doktor Jašić.

Podsjećamo, trinaestero djece zatražilo je u ponedjeljak liječničku pomoć nakon kupanja u bazenu u turističkom naselju Lanterni u općini Tar-Vabrigi, u vlasništvu Valamara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je kako su sva djeca pregledana, da su u dobrom stanju i da će ih nakon detaljnog promatranja pustiti i vratiti u Poreč.

Istarska policija primila je u ponedjeljak oko 13 sati dojavu da u turističkom naselju Lanterni nekoliko djece ima problema s disanjem i kašljanjem, a sumnja se da je u bazenskoj vodi bila prevelika koncentracija klora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi je da je riječ o tehničkom kvaru na sustavu jednog bazena na Lanterni. Trenutno se utvrđuje što se točno dogodilo u suradnji s nadležnim tijelima. Razina klora se standardno svakodnevno mjeri više puta dnevno. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio te se sve provodi u skladu s procedurama", poručili su iz Valamar Riviere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo