voda prijeti elektroinstalacijama / Djeca bila u opasnosti: Nakon velikih kiša popustio krov škole, nema uvjete za održavanje nastave

Ravnateljica Bartinčević tvrdi kako je školu otvorila 14.9.2015., a da su prvi problemi počeli svega pet mjeseci nakon toga

4.2.2019.
19:30
VOYO logo

Zbog opasnosti za 224 učenika, zatvorena je područna škola u Okrugu Gornjem. Nakon velikih kiša popustio je krov, a vještak je ustanovio da su ugrožene elektroinstalacije te da škola nema uvjete za održavanje nastave. Ravnateljica Osnovne škole "Petar Berislavić" u Trogiru Edita Bartinčević nakon tog nalaza prekinula je nastavu, tako da su učenici danas ostali kod kuće. 

Image

Djeca bila u opasnosti: Nakon velikih kiša popustio krov škole, nema uvjete za održavanje nastave

Image

Djeca bila u opasnosti: Nakon velikih kiša popustio krov škole, nema uvjete za održavanje nastave

"Škola nije sigurna za obavljanje nastave i za puštanje djece u prostore koji su po mišljenju inženjera nesigurni za rad, jer krov prokišnjava, a voda dolazi u doticaj s električnom energijom", kazao je Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Bartinčević za RTL Danas je kazala kako je nastavni proces obustavljen sukladno Zakonu o sigurnosti učenika i djelatnika škole. Tvrdi kako će sutra za učenike biti organizirana nastava u matičnoj školi u Trogiru te da bi radovi trebali trajati mjesec dana. 

Prvi problemi se javili svega pet mjeseci nakon gradnje škole

"Mi kao škola smo podstanari u ovoj zgradi. Vlasnik zgrade je Općina Okrug, osnivač je županija, a nadam se da će sjesti i da će županija skupa s vlasnikom zgrade otkloniti probleme", kazala je ravnateljica Bartinčević .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izgradnju škole koja je stara svega tri godine uloženo je više od 20 milijuna kuna. Ravnateljica Bartinčević tvrdi kako je školu otvorila 14.9.2015., a da su prvi problemi počeli svega pet mjeseci nakon toga. 

Na pitanje tko je kriv za ovakvo stanje i je li odgovornost na izvođaču radova, Bartinčević odgovara potvrdno. "Županija i vlasnik zgrade moraju riješiti ovaj problem. U kontaktu sam s osnivačem, cijeli dan smo na terenu, a organizacija je nastave već donesena", kazala je Bartinčević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo