Đakić traži Acinu ispriku; ovom to ne pada na pamet

Hrvatsku televiziju nedavno je posjetila 'delegacija HDZ-a i branitelja' kako bi se, između ostaloga, požalila na rad omiljenih premijerkinih novinara – Stankovića i Šprajca.

3.2.2011.
15:57
VOYO logo

Radi se, kako neslužbeno doznajemo, o tajniku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Valentinu Rajkoviću. Branitelji su, podsjetimo, oštro reagirali na emisiju Aleksandra Stankovića u kojoj je gostovao Milorad Pupovac, a u kojoj ga je pitao može li se pola milijuna ljudi u Registru branitelja nazvati političkom korupcijom. Zoran Šprajc stao je na žulj premijerki Jadranki Kosor nakon što je objavio prilog o web stranici projekta Otvorena vrata.

Što se tiče HRT-a, njihova vrata za odgovore na pitanja novinara i nisu baš otvorena. Naime, glasnogovornicu HRT-a upitali smo koje su bile teme sastanka sa Mislavom Stipićem i v.d-om ravnatelja HRT-a Josipom Popovcem, jesu li raspravljali o dvojici novinara koje Banski dvori pritišću, te hoće li odgovoriti na te pritiske. Zanimalo nas je i jesu li Stipić i Popovac upoznati s kumskim vezama s premijerkom koja u zadnje vrijeme inzistira na kažnjavanju Šrajca i Stankovića i, konačno, što su na kraju zaključili - smiju li se dvojica istaknutih novinara javne televizije ponašati i raditi kako su to činili dosad ili je zaključak da su neprofesionalni i zlonamjerni kao što to misli Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovor" na sva ta pitanja glasi:

"Na HRT-u se kada za to postoji interes održavaju sastanci s predstavnicima različitih društvenih skupina i udruga, pa je upravo u tom smislu održan i sastanak s braniteljskim udrugama. Braniteljska populacija čini važan dio hrvatskog društva i predstavnicima njihovih udruga na HRT-u će uvijek biti otvorena vrata", stoji u odgovoru koji nam je uputila Dorotea Lazanin Jelenc, glasnogovornica HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo ida je predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić kontaktirao v.d.-a glavnog urednika Informativnog programa Renata Kunića i poručio kako se Stanković treba ispričati zbog postavljenih pitanja. U protivnom, kazao je, uslijedit će tužba.

"Ne pada mi na pamet ispričati se, pogotovo ne zbog postavljenih pitanja", rekao je Stanković za Danas.hr.

Napomenimo i da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor kuma djetetu pukovnika Valentina Rajkovića. On je, inače, 2003. godine osuđen je na tri godine zatvora, odnosno uvjetno na pet godina, zbog krivotvorenja dokumenta. Točnije, kao zaposlenik MUP-a koji je radio na poslovima deportacije prodavao je boravišne vize strancima. Prošle je godine na Dan državnosti odlikovan Redom hrvatskog pletera, na prijedlog ministra branitelja Tomislava Ivića. Rajković je jedan od najglasnijih protivnika objave Registra branitelja.

Vezani članci:

arti-201101180590006 arti-201101140046006 arti-201101140541006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo