zbog štrajka / Divjak: 'Izgledno je da će se školska godina morati produžiti, a praznici skratiti'

Sindikati pregovaraju s Vladom, a ishod tih pregovora je neizvjesan

26.11.2019.
18:13
VOYO logo

Obrazovni sindikati su u 16.30 u utorak nastavili sastanak predstavnicima Vlade kako bi pokušali riješiti problem zaostajanja plaća u obrazovanju i štrajka koji traje već 32 dana.

Pola sata kasnije, u Banskim dvorima se održala i sjednica Vlade nakon koje je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla kako je izvjesno da će se školska godina morati produžiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo u crveno, izgledno je da će se školska godina morati produžiti", rekla je Divjak kratko dodavši da će se slijedom toga skratiti praznici.

Ustvrdila je da su razgovori između čelnika sindikata i predstavnika Vlade teški, ali da s druge strane "nitko valjda ne očekuje da se u dvije godine mandata isprave nepravde, sve ono sa čime su se profesori i nastavnici susretali u posljednjih 30 godina". "Nitko taj čarobni štapić nema", kazala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerena je da će pregovori završiti ponudom "iza koje možemo stajati".

Na upit treba li i premijer Andrej Plenković biti prisutan na pregovorima, što je tražio Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, odgovorila je kako to ovisi isključivo o premijeru. "To ovisi isključivo o njegovoj odluci, kako to vidi i hoće li to nešto promijeniti", komentirala je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo