Mario Paleka / Direktor Turističke zajednice Zadar za RTL: ' Vjerujem da ćemo se do kraja kolovoza negdje poravnati sa rekordnom godinom'

Srpanj i kolovoz ruše rekorde 2019. što se tiče dolazaka, ali i zarade

18.8.2021.
19:28
VOYO logo

Jadran i dalje vrvi turistima i čini se da će ova sezona biti i dulja od očekivane.

Srpanj i kolovoz ruše rekorde 2019. što se tiče dolazaka, ali i zarade. A po noćenjima je već premašena i cijela prošla godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas bio je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

"Trenutno na području grada Zadra bilježimo oko 13.500 tisuća stranih gostiju, što nas jako veseli. To su uglavnom turisti iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, uglavnom neke naše tradicionalne destinacije. Veseli nas da smo na negdje 55 posto ostvarenih dolazaka, odnosno 70 posto ostvarenih noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu! Vjerujem da ćemo se do kraja kolovoza negdje poravnati sa rekordnom godinom", poručio je Paleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su velike gužve pa se postavlja pitanje koliko ima smisla da iduće godine bude još više apartmana.

"Pandemija je sigurno trebala biti signla svima koji se bave turizmom da jasno promislimo u kojem pravcu turizam treba ići. Da stvorimo kvalitetne preduvjete kako bi dobili i kvalitetnije goste, onosno smanjili broja, a da učinak bude puno jači. Vjerujem da će Ministarstvo i svi koji su uključeni u turizam sigurno o tome voditi računa te da će se donijeti neki zajednički zaključak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra izlazi nova karta sa opasnošću zonama koje su opasne za COVID.

"Vjerujem da će se pozitivan trend nastaviti, odnosno da ćemo uspijeti dovršiti špicu sezone i odraditi poprilično dobar dio post sezone", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo su ljeto planirani mnogi događaji, ali su mnogi morali biti otkazani.

"U odnosu na proteklu godinu smo planirali popriličan broj manifestacija i one su velikim brojem realizirane. Moglo bi se reći da smo pružili doživljaj i ugođaj gostu, naravno ne kako smo planirali. Bilo je tu svega, i za mlade i za starije i vjerujem da smo isporučili očekivano", rekao je Paleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo