DIPLOMATKINJA HITNO POZVANA U MINISTARSTVO: / Zrinjevac reagirao nakon skandaloznih objava o 'čistoj Europi'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

MVEP se ograđuje od stavova Elizabete Mađarević iznesenih na Facebooku

16.8.2019.
21:07
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Nakon što su objavljeni skandalozni komentari koje je hrvatska diplomatkinja Elizabeta Mađarević objavljivala na svom Facebooku, MVEP je se ogradio od njenih stavova te ju je pozvao u Ministarstvo, priopćili su sa Zrinjevca. Mađarević je prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu.

Kao što je danas prvi objavio Index, Mađarević je na svom Facebooku objavljivala rasističke komentare. "Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”, napisala je uz jednu fotografiju na kojoj je, čini se, hrvatska obala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je reagiralo i ministarstvo čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Image
SRAMOTNI KOMENTARI NAŠE DIPLOMATKINJE U BERLINU: /

Na fejsu širila teški rasizam o 'čistoj Europi'; oglasila se i ona: 'Nisam političarka'

Image
SRAMOTNI KOMENTARI NAŠE DIPLOMATKINJE U BERLINU: /

Na fejsu širila teški rasizam o 'čistoj Europi'; oglasila se i ona: 'Nisam političarka'

Pozvana u Ministarstvo

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, kako je danas (16. kolovoza 2019.) izvijestio index.hr, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima", napisali su.

'Niti sam političar...'

U svojim objavama kritizirala je i politiku prema migrantima. "Migranti, većinom muslimani, dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica već i zbog političkih razloga islamizacije agende. Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave teksta, Mađarević je na svom Facebooku komentirala medijske napise napisavši: "Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo