PRVI METAL HEADLINER INMUSICA / Dimmu Borgir na Jarunu

Image

Koncertna atrakcija iz Norveške prvi je glavni izvođač na novopokrenutom heavy metal stageu.

2.3.2009.
17:13
VOYO logo

Stigao nam je i prvi glavni izvođač Tuborg Green Stagea koji će na četvrtom izdanju InMusic Festivala (Jarun, 24./25. lipnja) u cijelosti biti posvećen heavy metalu i obožavateljima istog.

Čast je pripala Norvežanima Dimmu Borgir, grupi koja u svoj brutalni zvuk ugrađuje elemente black metala, industriala, opere, simfonijske glazbe i klasičnijeg  death metal zvuka, a spektakularnim scenskim nastupima osigurali su status jedne od najvećih koncertnih atrakcija žanra. Osnovani 1993. godine, u prvoj fazi djelovanja nisu se bitno razlikovali od ostatka skadinavske black metal scene. Prekretnicu predstavlja album "Death Cult Armageddon" na čijem je snimanju sudjelovala i praška filharmonija, a njime su osigurali i zavidne tiraže izvan uobičajenih heavy metal krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkoj publici predstavit će posljednje studijsko izdanje "In Sorte Diaboli" iz 2007. godine čiji je najavni videospot "The Serpentine Offering" oborio sve rekorde YoutTubea - pogledan je preko četiri milijuna puta!

Ponovimo i da su, uz Dimmu Borgir, svoje nastupe na festivalu dosad potvrdili Kraftwerk, Franz Ferdinand, Moby i Art Brut.                     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo