BIT ĆE IZUZETNO OPASNO / DHMZ izdao crveno upozorenje za nedjelju za jedan dio Hrvatske: 'Savjetujemo da...'

Image
Foto: HAK kamere

Kako navodi DHMZ, na području Kvarnera i Velebitskog kanala bura će u noći malo oslabjeti, a najjači udari vjetra mogući su od 35 do 65 čvorova

2.12.2023.
12:44
HAK kamere
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je crveno upozorenje za nedjelju za područje Kvarnera i Velebitskog kanala zbog mogućnosti vrlo jake, mjestimice olujne bure te narančasto za zapadnu obalu Istre.

Kako navodi DHMZ, na području Kvarnera i Velebitskog kanala bura će u noći malo oslabjeti, a najjači udari vjetra mogući su od 35 do 65 čvorova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ savjetuje da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja te poziva da se prate informacije o prometu. Narančasto upozorenje izdano je za zapadnu obalu Istre također zbog jake bure, koja će u noći malo oslabjeti.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Upozorenja i iz HAK-a

Pojedina upozorenja objavio je i HAK. Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između mjesta Zaton Doli i Prapratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić i DC 217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mali Vakula u Direktu: 'Vrijeme u Splitu se mijenja brže od situacije na Wall Streetu. Ali, Dalmatinci imaju alibi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo