UMRO KOD MAJKE U STANU / Detalji bijega muškarca zaraženog covidom sa Zarazne: 'Uplašio se respiratora, skinuo je masku s kisikom, otkopčao se s monitora...'

Image
Foto: Ilustracija / Nel Pavletic/PIXSELL

Radi se o 53-godišnjaku koji je bio aktivan sportaš i trener Aikida. Za vrijeme intervencije majka preminulog je djelatnicima hitne pomoći rekla da je bio covid pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega ga policija pokrenula potragu

20.10.2021.
15:51
Ilustracija / Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Cure detalji o muškarcu koji je zaražen koronavirusom pobjegao u ponedjeljak iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a dan kasnije umro je u majčinom stanu na području Samobora.

Jutarnji list doznaje iz krugova bliskih obitelji da je muškarac još bio živ kada je Hitna pomoć uz policiju upala u stan u Hoto Villa naselju na području Strmca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ravnateljstvu Zavoda za hitnu medicinu rekli su da im je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15,56 sati, a hitna je na mjesto pronalaska 53-godišnjaka došla u 16,02 sati.

Image
BIO JE SPOJEN NA KISIK /

Pacijent pozitivan na covid pobjegao iz zarazne 'Fran Mihaljević' pa - umro

Image
BIO JE SPOJEN NA KISIK /

Pacijent pozitivan na covid pobjegao iz zarazne 'Fran Mihaljević' pa - umro

Autom se odveo kući

Inače, radi se o 53-godišnjaku koji je bio aktivan sportaš i trener Aikida. Za vrijeme intervencije majka preminulog je djelatnicima hitne pomoći rekla da je bio covid pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega ga policija pokrenula potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarcu je navodno rečeno da će morati biti spojen na respirator, što ga je prestrašilo pa je odlučio udaljiti se iz bolnice.

Iz Klinike za infektive bolesti "Dr. Fran Mihaljević kazali su da je pacijent upućen na odjel u izolacijsku jedinicu u pratnji medicinske sestre s postavljenim kisikom, gdje su mu izmjerene vitalne funkcije, učinjene ordinirane pretrage, postavljena intravenska kanila te je pacijent postavljen na monitor zbog daljnjeg praćenja vitalnih funkcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tada navodno naglasio da ne želi primati terapiju, a u 16:10 medicinsko osoblje odjela primijetilo je da pacijent nije u bolesničkom krevetu.

Iz bolnice su otkrili da je pacijent skinuo masku s kisikom s lica, otkopčao se s monitora, izvadio postavljenu intravensku kanilu, otvorio balkonska vrata na sobi te preko vanjskih stuba samovoljno napustio bolničko liječenje. Medicinsko osoblje je odmah poduzelo sve potrebne mjere u tim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekoliko minuta, kada pacijenta nisu našli niti u drugim sobama i prostorijama odjela, pozvana je dežurna liječnica da kontaktira pacijenta na mobitel. Pacijent navodi da nije teško bolestan, vozi se osobnim automobilom kući i odbija se vratiti u Kliniku. Nakon toga obaviještena je nadležna policijska postaja čiji djelatnici promptno dolaze u Kliniku i uzimaju potrebne podatke o pacijentu", kazali su.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo