Dolazi u 20 sati /

Detalje Macronovog dolaska objasnila je RTL-ova Amela Čilić: Koje teme su na stolu?

Tema je doista puno, osobito onih europskih koje sve zanimaju, ali neće nedostajati ni vremena da ih se sve pošteno pretrese

24.11.2021.
19:39
VOYO logo

Francuski predsjednik Emmanuel Macron uskoro bi trebao sletjeti u Zagreb, a u središtu grada gdje će biti za njega organizirana večera bila je Amela Čilić

"Od 17 sati na Zelenom valu je sve puno policije, restoran je zakupljen samo za te visoke uzvanike, a Emmanuel Macron bi trebao stići 20 sati kada počinje večera. Na meniju će biti mediteranski specijaliteti. Ovo će biti radna večera. S francuske strane bit će tu Emmanuel Macron s najbližim suradnicima, naravno da će tu biti i francuska ministrica obrane Florence Parly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S hrvatske strane bit će tu Andrej Plenković također s najbližim suradnicima i nekim ministrima. Bit će ovo prilika da hrvatski premijer prvi put na svom terenu  porazgovara s Macronom i o ulasku u šengenski prostor. Taj pravni postupak bi trebao početi već  sada do kraja godine, za slovensko predsjedanje, Europskom unijom, a trebalo bi završiti do kraja lipnja, znači do kraja francuskog predsjedanja EU.

Razgovarat će se vjerojatno i o radu stabilnosti u jugoistočnoj Europi, a naravno i o obrani budući da sada Hrvatska kupnjom francuskih borbenih zrakoplova postaje svojevrsni privilegirani  partner Francuskoj na ovom području. Bit će stoga vrlo zanimljivo čuti, odnosno bilo bi zanimljivo čuti što će francuski predsjednik reći na činjenicu da je  upravo obrana odnosno vojska predmet svađe između predsjednika i premijera, a možda će hrvatski premijer zatražiti savjet i oko toga kako riješiti ovu krizu s COVID potvrdama jer dok cijela Europa oko toga prosvjeduje, u Francuskoj koja je poznata po prosvjedima oko toga još nitko nije izišao na ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema je doista puno, osobito onih europskih  koje sve zanimaju, ali neće nedostajati ni vremena da ih se sve pošteno pretrese", izvijestila je Amela Čilić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo