'SAM OTIĆI NEĆE' / 'On je bahat, osvetoljubiv čovjek koji se pravi važan!'; Žestoko opleo po šefu HEP-a uoči važne sjednice: 'Njegova smjena je pitanje opće kulture'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL : Jurica Galoic/PIXSELL

'Ništa se neće promijeniti čak ni odlaskom Frane Barbarića jer cijela ta linija je HDZ-ova. Mi moramo početi stavljati kvalitetne stručne ljude koji nisu opterećeni političkim zaleđem', kazao je Denis Geto

27.9.2023.
13:06
Luka Stanzl/PIXSELL : Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

“Dnevni red je dosta bogat, ali u konačnici se neće dogoditi ono što javnost priželjkuje, a to je smjena nekog”, kazao je za N1 prije sjednice Nadzornog odbora predsjednik sindikata Tehnos iz HEP-a Denis Geto.

Geto tvrdi da bi trebala otići cijela Uprava, a ne samo Frane Barbarić te da po pitanju HEP-a ima dosta krivaca i u samoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Barbariću

“Barbarić je dosta moćan u HDZ-u, čekat će da sam da ostavku kad prestane galama”, objašnjava Geto dodajući da ne vidi skoro zatišje na vidiku jer oporba jako glasno upozorava na propuste.

“Taman da taj čovjek nije kriv, ako javnost nešto traži, onda to treba napraviti. Njegova smjena je postala pitanje opće kulture”, govori o smjeni Frane Barbarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIZARNI SLUČAJ /

Nevjerojatno! HEP ugasio plin pedijatrijskoj ordinaciji u Rijeci zbog duga od 1,4 eura

Image
BIZARNI SLUČAJ /

Nevjerojatno! HEP ugasio plin pedijatrijskoj ordinaciji u Rijeci zbog duga od 1,4 eura

“Frane Barbarić je bahati čovjek kojeg nije briga ni za što, on je pravnik i neće uletjeti u zamku poput Mravka da bude na optuženičkoj klupi s nekim velikim krimenom. Sad se pravi važan ‘smijenite me, neću sam otići’. Smatram da nije dobar čovjek, osvetoljubiv je i ako se s njim zakačite, ići će vam napakostiti”, oštar je bio Geto.

“To su HDZ-ovci, to je posebna vrsta ljudi. Ipak su oni s istog otoka, jedan je drugog postavio. Ne vjerujem da može biti toliko gnjeva da bi jedan drugom podmetali”, kaže na pitanje je li moguće da će Barbarić, ako bude smijenjen, krenuti u osvetu Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u HEP-u

Situacija u HEP-u je dosta loša, smatra Geto. Iako, nema informacije o tome hoće li i koliko Vlada dokapitalizirati HEP, loš poslovni rezultat prelama se preko leđa radnika, kaže Geto.

POGLEDAJTE VIDEO: Smjenu šefa HEP-a traže i koalicijski partneri: 'Nema načina da tog Plenkovića prisilimo da sluša glas naroda'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ništa se neće promijeniti čak ni odlaskom Frane Barbarića jer cijela ta linija je HDZ-ova. Mi moramo početi stavljati kvalitetne stručne ljude koji nisu opterećeni političkim zaleđem. Ako vi imate političkog sponzora i ispunjavate njegove želje, vi ne možete upravljati u maniri dobrog gospodarstvenika”, govori Geto koji je u HEP-u već 27 godina.

“Vidio sam puno Uprava i različitih vlasti, raznih stranaka i nijedna nije bila dobra jer su sve bile postavljene na isti način, politički. O tome već dugo govorimo, dok se taj sustav ne promijeni, neće biti boljitka”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo