DEMANTIJ IZ AGROKORA: / 'Premijer nije lagao, PwC kao revizor nikada nije imao veze s poslovanjem kompanije'

Image

Na tekst pod naslovom "PLENKOVIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Todorićev intervju iz 1993.

12.5.2017.
17:56
VOYO logo

U pitanju je, naime, izjava premijera Plenkovića koji je rekao da tvrtka PriceWaterhouseCoopers (PwC) koja obavlja financijsku reviziju u Agrokoru dosad nije bila povezana s Agrokorom. U dijelu teksta kojeg demantiraju iz Agrokora stoji kako je Ivica Todorić u intervjuu koji je u ožujku 1993. godine dao Večernjem listu, izjavio kako radi s poznatom konzultantskom kućom Coopers & Lybrand iz Londona, a koja je kasnije, nakon spajanja, postala PriceWaterhouseCoopers.

Image
PLENKOVIĆ O KRIZNOJ SITUACIJI U AGROKORU: /

'Imali smo tri opcije. Da nismo ništa učinili, plimni val bi se srušio na pola milijuna ljudi'

Image
PLENKOVIĆ O KRIZNOJ SITUACIJI U AGROKORU: /

'Imali smo tri opcije. Da nismo ništa učinili, plimni val bi se srušio na pola milijuna ljudi'

"PwC nikada nije radio reviziju Agrokorovih financijskih izvješća"

Slijedom toga, prenosimo demantij Izvanredne uprave Agrokora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega ispravan citat, prema televizijskoj snimci, onoga što je predsjednik Vlade rekao je: "U izvješću će stajati i da se dobavljačima koji dostavljaju svoju robu Agrokoru isplaćuju sva dospjela potraživanja nakon 10. travnja, da je u kompaniji angažirana jedna od četiri ključne svjetske revizorske kuće, PriceWaterhouseCoopers koji nije imao nikakve veze s poslovanjem kompanije ranije i da daje jedan kompletno svježi pogled na financijska izvješća i poslovne knjige, a rezultati takve revizije će biti korisni i za ono što će poduzimati DORH."

Iz navedenog je potpuno jasno da je predsjednik Vlade govorio isključivo o reviziji i činjenici da PwC kao jedna od četiri ključne svjetske revizorske kuće nikada nije radio reviziju Agrokorovih financijskih izvješća. Izvanredna uprava Agrokora potvrđuje da PwC kao revizor nikada nije imao veze s poslovanjem kompanije i nikada nije radio reviziju financijskih izvješća i poslovnih knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PwC je sada prvi puta angažiran kao revizor Agrokora"

O tome u kakvom je poslu savjetovanja Agrokora eventualno neka kompanija, koja je poslije postala dio PwC-a, navodno radila prije 22 godine izvanredna uprava u Agrokoru nema nikakvih saznanja, ali čvrsto potpisuje činjenicu da je PriceWaterhouseCoopers sada prvi puta angažiran kao revizor Agrokora.

Izvanredna uprava također je utvrdila da je u Agrokorovom preuzimanju Mercatora tvrtka PwC bila povjerenik koji je izvještavao Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja o provedbi mjera sudionika koncentracije o ispunjenju provedbe strukturnih mjera u obliku dezinvestiranja, uz precizno određene uvjete, odnosno da je nadzirala provedbu koncentracije u kojoj se Agrokor obvezao dezinvestirati 96 prodavaonica iz kombinirane mreže Konzuma i Mercatora. Iz navedenog je potpuno jasno da PwC niti u ovom slučaju nije radio reviziju financijskih izvješća Agrokora", navodi se u demantiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agrokor d.d.

Izvanredna uprava

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo