ORKESTRALNI WEDDING PRESENT / David Gedge svira s Big Bandom

Image

Kako zvuče klasici britanskog indie-rocka prearanžirani za trubače i gudače?

3.3.2009.
11:16
VOYO logo

David Gedge, lider indie miljenika The Wedding Present, priprema jedinstven koncert kojeg će u svom rodnom Leedsu održati kao headliner  FuseLeeds09 festivala. 

Gedge će izvesti najznačajnije pjesme Weddoesa u pratnji BBC-jevog Big Banda, a sve orekstracije radio je njegov prijatelj i poznati aranžer Steve Sidwell. FuseLeeds09 traje od 25. travnja do 2. svibnja na nekoliko lokacija u gradu, a David će nastupiti peti dan festivala u kazalištu West Yorkshire. Uz njega, najzvučnije potvrđeno ime je američki kantautor Ed Harcourt, a tu su i Vassels, A Hawk And A Hacksaw i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Wedding Present osnovani su 1985. godine i ubrzo postaju jednima od najznačajnijih predstavnika britanske indie scene, prvenstveno zahvaljujući bezrezervnoj podršci legendarnog Johna Peela. Gegdea i danas smatraju jednim od najboljih kroničara ljubavnih (najčešće nesretnih odnosa), što je potvrdio i na posljednjem albumu grupe, prošlogodišnjem "El Rey". S radom su prestali 1997. da bi se ponovno okupili osam godina kasnije.

David je u tom razdoblju predvodio skupinu Cinerama.          

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo