ĐAPIĆ PRIJETI PUPOVCU ZBOG PLAKATA NA ĆIRILICI: / 'Tvoje srbovanje bit će prebrisano s lica zemlje, milosti neće biti. Znaš li ti što tebe čeka...?'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell, Milan Sabić7Pixsell

"Milosti više neće biti, neće biti ni državnih uporišta, neće biti ni slabosti i nesnalaženja, neće biti ni raspoloženja za toleranciju tvojih političkih svinjarija", kaže Đapić

6.12.2019.
10:10
Matija Habljak/Pixsell, Milan Sabić7Pixsell
VOYO logo

Predsjednički kandidat Anto Đapić oštro je reagirao na ćirilične plakate za predsjedničke izbore koje je postavio Pupovčev SNV. Smisao plakata je, kako su istaknuli, razvoj tolerancije i osjećaja poštivanja razlika, prestanak identificiranja ćirilice s onim što ona nije. No, to se Đapiću nije nimalo svidjelo pa je rekao:

"Plakati Pupovčeva SNV-a na ćirilici diljem Hrvatske, s otisnutim porukama kandidata za predsjednika Republike nisu benigna dosjetka, kako to mnogi tumače. Nisu ni banalna provokacija. Pupovac i njegova srpska politička bratija poručuju - da se bolje razumijemo, a stvarni smisao poruke na srpskom pismu je - ovo je Srbija. Tko smo to mi koji se trebamo razumjeti, tko su te dvije strane na čije se razumijevanje poziva?", pita se Đapić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC ZA SVOJE PLAKATE DOBIO PODRŠKU DARIJA JURIČANA: /

'Radit ću plakate i na ćirilici samo da se dočepam Pantovčaka'

Image
PUPOVAC ZA SVOJE PLAKATE DOBIO PODRŠKU DARIJA JURIČANA: /

'Radit ću plakate i na ćirilici samo da se dočepam Pantovčaka'

"U ovoj zemlji, što se Hrvatska zove i što, koliko god država slaba bila, što Hrvatska jest, jer joj je temelj, duša i srce hrvatski narod a ne vlast, nema dvije strane, dva subjekta, nema Hrvata i Srba. U Hrvatskoj nema dviju strana, Pupovče, nema razumijevanja za tvoju stranu. No, razumijem smisao i tajming tvoje poruke. U jeku kampanje za predsjednika Republike, države hrvatskog naroda, nezakonito javno komuniciraš na srpskom jeziku i pismu u zemlji i državi čija je ustavna obveza hrvatski jezik i latinično pismo, predstavljajući tim činom izbor predsjednika hrvatske nacionalne države igrarijom podčinjenih u srpskim okvirima i sa srpskim biljegom. Tvoj bezobrazluk i otvoreno kršenje ustavne odredbe o jeziku i pismu je još jedna potvrda teške krize hrvatske državnosti. To je pljuska nacionalnim politikama, državnim institucijama, ali nije duga vijeka jer ti nemaš snage i moći pljusnuti hrvatski narod. Možeš ga samo probuditi, kao što ste učinili devedesetih godina prošlog stoljeća, a tada vam se ne piše dobro", kaže Đapić i za kraj poručuje:

"Tvoje podmuklo srbovanje s neskrivenim velikosrpskim ambicijama će biti prebrisano s lica ove zemlje prije nego i zamisliti možeš. Taj bezobrazluk i zla politička namjera djelotvorni je signal i poziv svakome Hrvatu da je vrijeme zauvijek uništiti srbovanje u našim njedrima. Ta drskost vas je koštala teškog poraza potkraj prošlog stoljeća, a milost koja vam je darovana, očito vas nije opametila. Milosti više neće biti, neće biti ni državnih uporišta, neće biti ni slabosti i nesnalaženja, neće biti ni raspoloženja za toleranciju tvojih političkih svinjarija, neće biti razumijevanja. Zato što se dobro razumijemo i znamo što nam je činiti. Znaš li ti što tebe i slične čeka?", zaključuje Đapić na kraju priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo