DANAS KIŠA I SNIJEG: / Obalu će pogoditi pljuskovi i grmljavina, a stigla je i prognoza za sljedeći tjedan

Image
Foto: Pixsell

Sljedećeg tjedna, barem početkom, čeka nas stabilnije vrijeme

12.12.2020.
9:17
Pixsell
VOYO logo

Oblačno, mjestimice uz rosulju ili slabu kišu, u gorskim predjelima i slab snijeg, a u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, prognoza je državnog hidrometeorološkog centra (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

U prvom dijelu dana u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na većem dijelu Jadrana umjerena bura i istočni vjetar, a u južnoj Dalmaciji i jugo. Prema kraju dana bura u jačanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Što nas čeka sljedeći tjedan?

I u subotu će na promjenjivo oblačnom Jadranu i područjima uz njega bit će mjestimične kiše, ali srećom za mnoge - rjeđe i većinom u manjim količinama nego prošlih dana. Posvuda sasvim suho neće biti ni u pretežno oblačnim, tmurnim i maglovitim sjevernim hrvatskim krajevima. Podjednako će biti i početkom nedjelje, ali u njezinom drugom dijelu oborine će gotovo posvuda prestati, u mnogim se krajevima i barem djelomice razvedriti. No, na Jadranu valja upozoriti na umjerenu i jaku buru, s lokalno olujnim udarima uglavnom na sjevernom dijelu, gdje će se zadržati i u ponedjeljak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom novoga tjedna stiže stabilnije vrijeme, pod djelovanjem anticiklone. Stoga će na Jadranu i u gorju, te u većini unutrašnjosti Istre i Dalmacije prevladavati sunčano, a po većini sjevernijih nizina maglovito i oblačno, mjestimice uz mogućnost izmaglice i rosulje, ujutro i slabog mraza. No, u ponedjeljak je velika vjerojatnost sunčanih sati gotovo posvuda, osim možda na istoku Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo