DAN D HRVATSKOG TURIZMA: / Odredit će kakva će biti sezona, nitko se ne usudi prognozirati

Image
Foto: Pixsell

Praznik rada obično je pokazatelj kakva će nam biti turistička sezona, a situacija na Kvarneru budi optimizam, iako se još nitko ne usudi ništa prognozirati

25.4.2021.
8:36
Pixsell
VOYO logo

Kada se krenu raditi analize uspjeha turističke sezone, Uskrs obično bude prvi pokazatelj. Odmah iza njega ide Praznik rada, koji gotovo sigurno određuje smjer kojim će turizam ići. Tako bi bilo i sada, da nema epidemije koronavirusa, mjera i posvemašnje neizvjesnosti. Omiljena autodestinacija, Kvarner, inače je puna turista već prvog vikenda u svibnju. Unatoč tome, ali i spremnosti domaćih turističkih djelatnika, nitko još ne zna što nosi predstojeći praznik.

Kamp u Omišlju i u ovakvim vremenima ima svoje vjerne goste. Turisti govore da se osjećaju sigurno i da nemaju problema s epidemiološkim mjerama. Par iz Slovenije došao je kamperom i ostat će cijeli sljedeći tjedan, jer je kod njih u utorak bio praznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spojili smo sa 1. majom, ono što se tiče s granicom čini mi se da nećemo imati problema zato što imamo potvrdu da smo preboljeli koronu. Cijene su ugodne sad, usluga je baš dobra, tako da odlično", rekla je za RTLSabina Rajgelj iz Slovenije.

Image
HRVATI SPASILI USKRSNI VIKEND: /

Bilo je nešto i stranaca, ali domaći su najviše pohrlili. Neki hoteli su bili gotovo popunjeni

Image
HRVATI SPASILI USKRSNI VIKEND: /

Bilo je nešto i stranaca, ali domaći su najviše pohrlili. Neki hoteli su bili gotovo popunjeni

Odaziv domaćih gostiju

Omišaljski kamp ove zime prvi put nije zatvorio vrata. U upravi su iznenađeni velikim odazivom domaćih gostiju, ali, unatoč tome, spremni su za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ovog vikenda probudilo se slovensko tržište, krenule su lijepe najave za 1. svibnja, ali nekakav ozbiljniji buking je potkraj petog mjeseca, 20. svibnja su jako lijepe najave na parcelama i u mobilnim kućicama", rekao je Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

Sve ovisi o mjerama

Optimizam ohrabruje i travanj, koji je na Kvarneru bio gotovo 65 posto bolji od lanjskoga. Doduše, daleko je to od rekordne 2019., no vrijedi spomenuti da se ondje trenutno odmara 2700 gostiju. Hoće li ta brojka rasti ili pasti za Praznik rada - nitko ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer kako je bila najava da će popustiti mjere stožera u našoj županiji, već su se počeli najavljivati gosti, znači oni čekaju u startu da vide kakve će biti mjere i onda se odmah javljaju. Za prvi svibnja smo već popunjeni nekih 75 posto", kazao je voditelj hotela u Vrbniku, Oliver Stašić.

Sezonu željno iščekuju svi - i turisti i oni koji od njih žive. Zbog pandemije su upitni planovi, no optimizam je uvijek prisutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo