'NEĆEMO RADITI FARSU' / Damir Kajin će biti 'visoko na listi'

Image

Ivan Jakovčić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će njihovo najjače ime na izborima biti Damir Kajin. Osjećaju se ravnopravnim partnerima u Kukuriku koaliciji, a u 8. izbornoj jedinici IDS očekuje četiri mjesta.

3.11.2011.
13:52
VOYO logo

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je na konferenciji za novinare u Puli izvijestio je da je stranka počela postupak kandidiranja za saborske zastupnike te da je IDS na listi Kukuriku koalicije u VIII. izbornoj jedinici dobio četiri mjesta.

"Od tih četiriju sigurna su tri mjesta koja će omogućiti IDS-u da ima svoj klub u parlamentu kako bi kao i do sada djelovao vrlo aktivno i prepoznatljivo", ustvrdio je Jakovčić. Dodao je kako će IDS-ov najjači kandidat za saborskog zastupnika biti Damir Kajin koji će, kako je rekao, "biti visoko na listi".

"Tu nema nikakve dvojbe. Mi nećemo raditi farsu nikakvih predizbora gdje se unaprijed zna tko će biti glavni kandidat", poručio je Jakovčić. Po njegovim riječima idući izbori omogućuju da istarske vrijednosti konačno postanu zajedničke vrijednosti za čitavu zemlju.

"IDS-ova uloga u Kukuriku koaliciji je važna, i to puno više nego je broj mandata koje ćemo dobiti. Osjećamo se ravnopravni u toj koaliciji", kazao je Jakovčić, napomenuvši kako su u stranci zadovoljni što i kandidat za premijera Zoran Milanović poštuje te različitosti u koaliciji. IDS stoga očekuje da će nova vlada snažno poduprijeti sve glavne razvojne programe u Istri te da će upravo IDS ispuniti sve što je obećao Istranima - a to je socijalna i zdravstvena sigurnost te puna zaposlenost, dodao je.

"Najnovija istraživanja, koja pokazuju da gotovo i ne treba izići na izbore jer smo već pobijedili, ne smiju nas zavarati i odbacujemo stvaranje pobjedničke euforije unaprijed", zaključio je Jakovčić, ocijenivši da je Kukuriku koalicija jedina alternativa HDZ-u i jamstvo promjena u zemlji.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je kako građanima Istre i Hrvatske treba omogućiti da sami odlučuju o svom razvoju, a jedini ispravan put za ostvarenje tog cilja, smatra, upravo je snažna decentralizacija.

Na novinarski upit o financiranju kampanje Jakovčić je odgovorio da Kukuriku koalicija po svakoj izbornoj jedinici kani potrošiti 1,5 milijuna kuna, a IDS će u tome sudjelovati s nešto više od pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo