TAJANSTVENI IZBORNIK /

Dalić pred teškom odlukom - Rakitić ili Vlašić? 'Koju god odluku donesemo, nećemo pogriješiti'

Izbornik ne krije zadovoljstvo. Zadovoljan je odrađenim treningom, a kako kaže, i igrači su dobro raspoloženi

8.10.2019.
20:07
VOYO logo

Hrvatska odbrojava do utakmice s Mađarskom. Reprezentacija je danas odradila drugi trening u Omišu, a RTL-ov reporter Marko Vargek u Splitu je razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Izbornik ne krije zadovoljstvo. Zadovoljan je odrađenim treningom, a kako kaže, i igrači su dobro raspoloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo sjajne uvjete u Omišu, hvala svima koji su se potrudili da nas ugoste i pripreme dobar teren", kazao je Dalić.

Na pitanje tko će igrati u prvoj postavi - Ivan Rakitić ili Nikola Vlašić - Dalić je i dalje tajanstven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo širok kadar igrača, neću pogriješiti koga god da stavim. Imamo dvije utakmice u tri dana. Napravio sam grešku protiv Azerbajdžana, nisam miješao ekipu, osvježio. Moramo biti svjesni da nas u četvrtak čeka teška utakmica, ali i protiv Walesa. Imamo još vremena, razgovaramo, vidjet ćemo što je najbolje za nas. Koju god odluku donesemo, nećemo pogriješiti", kaže Dalić.

Rakitić je na današnjoj konferenciji za medije bio vrlo emotivan. Dalić ističe da su usponi i padovi u karijeri normalni, ali je uvjeren da će Rakitić izaći još čvršći.

"On je držao Barcelonu nekoliko godina, nas je držao na Svjetskom prvenstvu. Nema potrebe komentirati njegov status u reprezentaciji. Očekujem da opet bude stožerni igrač, on to zaslužuje i mi ćemo mu dati povjerenje."

Nikola Vlašić je najefikasniji igrač, a Dalić potvrđuje da je pokazao sve svoje kvalitete i da je s pravom u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra sjajno, njegov potencijal je iznimno velik i ja od njega očekujem samo još bolje stvari."

Hoće li možda naći mjesta za obojicu u prvom sastavu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naći ćemo mjesta svima. Ne volim govoriti o sastavu.  Mi u stožeru razgovoramo, tražimo najbolje. Imamo sjajne igrače, treba ih samo uklopiti u cjelinu. Mali problem je da neki od njih nisu u ritmu i da ne igraju konstantno u klubu. Kad dođeš u reprezentaciju, onda sve što je u klubu pada u drugi plan, ali naravno da to ostavi traga", poručuje Dalić.

Split će biti pod jakim osiguranjem, a Dalić je uvjeren da će atmosfera biti sjajna.

''Stadion će biti prepun, veselim se toj atmosferi i naboju. Split i Dalmacija su to zaslužili'', zaključio je Dalić.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo