PORUKA IZ BANSKIH DVORA / Dalić: 'Političke odluke i otkup cjelokupnog udjela MOL-a u Ini jačaju energetsku nezavisnosti i sigurnost'

Image

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić dala je izjavu o Ini

3.1.2017.
16:16
VOYO logo

Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, u Banskim dvorima dala je izjavu o Ini. “Političke odluke i otkup cjelokupnog udjela MOL-a u Ini i listanju dionica HEP-a na burzi su odluke kojima se jača energetska nezavisnosti i sigurnost”, rekla je Dalić i dodala kako odluka Vlade pridonosi energetskoj sigurnosti i omogućava da Hrvatska ponovno stekne pravo donošenja odluka o nafti i plinu. 

“MOL koji u cijelosti drži upravljačka prava u Ini nije izvršio obveze u vezi razvoja Ine. Ponuda 25 posto minus jedne dionice HEP-a osigurava jednak utjecaj države na razvoj HEP-a kao danas kada je država vlasnik 100 posto dionica HEP-a”, rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić smatra da je potez prodaje dionica HEP-a dobar potez jer će on poboljšati poslovanje HEP-a. “Svaka od ovih transakcija ima ekonomski smisao. Mislim da se svi slažemo da povećanje javnog duga nije moguće i da bi otežalo život građana i poduzetnika.”

Potpredsjednica Vlade je rekla da su sve odluke dogovorene i usklađene s koalicijskim partnerima. “Naš je zajednički cilj provesti ove transakcije u skladu s najboljim praksama”, rekla je Dalić naglasivši da će javnost o svemu biti obaviještena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorila je i na pitanje o izjavama koje dolaze iz redova Most od zastupnika Mire Bulja koji je zatražio referendum zbog prodaje HEP-a te je rekla kako su sve odluke i modeli usuglašeni s predstavnicima koalicijskih partnera. “Razgovarat ćemo i o svim sljedećim odlukama koje moramo donijeti”, rekla je i dodala da je mađarska strana obavještena o namjerama hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo