nije ga prekrižio / 'Da su tako izdavali drugove '91. i '41. ne bi slavili ni Dan državnosti': Komadina stao na stranu Bernardića

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Odlazak bilo koga kao i dolazak mora biti u skladu sa statutom stranke'

26.6.2018.
10:12
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nezadovoljstvo u SDP-u buja već mjesecima, a ovih se dana pričalo kako će 50-tak istaknutih SDP-ovaca javno zatražiti od Davora Bernardića da odstupi s mjesta predsjednika stranke. O svemu se oglasio i Zlatko Komadina kojeg većina u obje struje SDP-a vidi kao prirodnog vršitelja dužnosti predsjednika u slučaju da Bernardić odstupi ili da se Predsjedništvo raspust

"Dijelim zabrinutost zbog događanja u stranci, ali mislim da za sve postoji način i da vas neću iznenaditi. Prije svega treba biti red i rad u skladu sa statutom i programom SDP-a. Pozivam sve SDP-ove pisce potpisnike da ne čine drugome što ne žele da čine njima. Nek se pitaju koliko su ti isti pomogli predsjedniku Bernardiću i koliko svojim ponašanjem doprinose SDP-u", kazao je Komadina na press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neodgovorno je u javnom prostoru se cipelariti međusobno. Odlazak bilo koga kao i dolazak mora biti u skladu sa statutom stranke. Odlazak je ili ostavka ili izglasavanje nepovjerenja na glavnom odboru", kazao je.

Komadina tvrdi kako SDP ima redovno izabranog predsjednika te da je pisanje pisama vrsta pritiska koji nije primjeren "demokratski uređenoj stranci". Osvrnuo se i na Peđu Grbina koji je jedan od glavnih incijatora peticije za smjenjivanje Davora Bernardića. "Peđa Grbin bi svoje stavove trebao iznositi na predsjedništvu", kazao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome je li zadovoljan Bernardićem, Komadina je kazao kako je on legitimno izabran predsjednik. "Da ima gafova ima, da ima grešaka ima. Isto tako pitam se da mi citrate koji je to njegov glavni gaf, valjda onaj kupus, ili nešto što nije u skladu s SDP-ovom politikom rekao i djelovao?", upitao je Komadina.

"Uvijek je odgovran predsjednik više nego netko drugi. U tom mozaiku svatko ima doprinos odgovornosti ili neodgovornosti. Da parafraziram, da su tako izdavali drugove '91. i '41. ne bi slavili ni Dan državnosti ni Dan antifašističke borbe", kazao je Komadina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam prekrižio Bernardića", poručio je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo