'Račun stajao na pultu' /

Cvjećarnicu u Koprivnici zatvorili zbog deset kuna? 'Kupac ni nije htio uzeti račun'

Image
Foto: Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL

Vlasnica cvjećarnice za otvaranje obrta uzela je poticaj za samozapošljavanje, a nakon pečaćenja ističe da će dobro razmisliti hoće li ostati u Hrvatskoj

18.9.2018.
18:20
Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Carinski ured u Koprivnici zapečatio je danas vrata Cvjetnog studija Kala. Cvjećarnica je zatvorena na 15 dana zbog poreznog prekršaja, i to navodno jer nije izdan račun od iznos od deset kuna, javlja 24sata.

Kupac koji je 6. rujna oko 17.30 sati došao u spomenutu cvjećarnicu kupiti cvijet margaretu nije ni htio uzeti račun, već se okrenuo i otišao prije nego što je račun isprintan, tvrdi vlasnica Sanja Zagorščak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubrzo se vratio s kolegom koji se predstavio kao inspektor i rekli su da im nije izdan račun. A račun je stajao na pultu", kazala je vlasnica cvjećarnice za 24sata.

Cvjećarnica se nalazi 200 metara od Carinske uprave, a upravo je njihov ured zapečatio vrata objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zapisniku stoji da je iz naplatnog uređaja ispisana kopija računa na 10 kuna, izdana u 17,30 sati. Da bi u istom tom zapisniku, ali dva lista dalje, bilo navedeno kako račun nije izdan", ispričala je mlada poduzetnica koja je za otvaranje obrta uzela poticaj za samozapošljavanje od Zavoda. Nakon ovakvog pečaćenja tvrdi da će razmisliti hoće li ostati u Hrvatskoj.

Da stvar bude ljepša Sanja je otvorila obrt kao paušalac i nema nikakvog razloga da ne izdaje račune, jer joj je porez ionako unaprijed određen. 

U zapisniku stoji da je račun izdan i to je provjereno i u poreznoj upravi. Da bi u istom tom "pismu" Carinarnica sama sebe demantirala navodeći kako račun nije izdan, tvrdi vlasnica cvjećarnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo