CVITAN: / 'Razmatramo mogućnost da Englezi ispitaju Todorića. Je li mi neobično da je sljedeće ročište tek na proljeće? Pa malo jest...'

Image
Foto: PIXSELL / AFP

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske razmatra mogućnost da putem europskog istražnog naloga Ivicu Todorića u ime DORH-a ispita pravosuđe Velike Britanije.

8.11.2017.
16:57
PIXSELL / AFP
VOYO logo

Izjavio je to novinarima u Hrvatskom saboru glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Image
PLATIO 100.000 FUNTI, ODUZETE PUTOVNICE NJEMU I SUPRUZI: /

Evo koje su sve mjere opreza izrečene Ivici Todoriću

Image
PLATIO 100.000 FUNTI, ODUZETE PUTOVNICE NJEMU I SUPRUZI: /

Evo koje su sve mjere opreza izrečene Ivici Todoriću

"Odluka suda u Londonu je neuobičajena"

"Nije dobro komentirati odluke drugih međunarodnih tijela ili država s kojima ostvarujemo međunarodnu suradnju, moramo voditi računa o ljudskim pravima svake osobe. Mi, primjerice, nismo spomenuli čak niti inicijale, moramo poštivati ljudska prava svake osobe i osigurati pravično suđenje", kazao je Cvitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 piše kako je Cvitan kazao kako su kriminalistička istraživanja i dalje u tijeku i da će rezultirati novim istragama, pa će tada, ako s aspekta međunarodnog prava bude osnove, biti zatraženo proširenje istrage.

Cvitan je najprije kazao kako ga nije začudilo što je sljedeće ročište Todoriću sud u Londonu zakazao tek u travnju iduće godine, da bi kasnije rekao da to ipak jest neuobičajeno, ali i da to ne znači da tako mora biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo postupati sukladno odlukama koje donose tamo nadležna tijela", kazao je te odbacio Todorićevu tvrdnju da se protiv njega vodi politički proces.

Cvitan ponovio da mu ne smeta rad istražnog povjerenstva

O tome hoće li biti novih istraga u 'slučaju Agrokor' kazao je da će se neke dogoditi prije, a neke kasnije, budući da je riječ o najobimnijem procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitan je upitan smeta li DORH-u rad saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Odluku o tome hoće li ono raditi, donijet će Sabor, nije DORH taj koji će to tumačiti", kazao je te ponovio da to tijelo ne smeta DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što gledam, daleko je to od onoga čime se mi bavimo, sigurno ova razina nema veze s onime što rade forenzičari", kazao je.

Komentirao je i jučerašnju Todorićevu izjavu da je ono jučer u Londonu bila njegova "mala, ali velika pobjeda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim ja tu ništa što bi bilo vrijedno mojih komentara kao državnog odvjetnika. On je iskazao što misli, mi radimo svoj posao, učinili smo sve što je propisano da moramo napraviti i napravili smo to na razini na kojoj je propisano. Bit će ovo nešto što će dugo trajati, ali ne 20 godina", kazao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo