PLENKOVIĆEVO MIJEŠANJE KARATA / Cure informacije o rekonstrukciji: Šuška se o nasljednici Aladrovića, Medved će preuzeti i Banožićevo ministarstvo?

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tomo Medved bi mogao preuzeti i Ministarstvo obrane, piše jutros Jutarnji list

31.3.2022.
8:40
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Cure novi detalji o mogućim ministarskim promjenama koje će predsjednik Vlade Andrej Plenković napraviti u rekonstrukciji Vlade.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja, mogao bi u uskrsnoj rekonstrukciji umjesto Marija Banožića preuzeti njegov resor u spojenom Ministarstvu obrane i hrvatskih branitelja. Navodno je ponovno aktualizirana ta ideja o spajanju dvaju ministarstava koja se spominjala i na početku ove Vlade 2020. godine, no tada je odbačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše i kako bi Josipa Aladrovića, protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnjivog zapošljavanja dok je još bio čelnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, mogla na njegovoj funkciji ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zamijeniti državna tajnica u tom ministarstvu i bivša HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Margareta Mađerić.

Image
PROMIŠLJANJE, OSVJEŽAVANJE… /

Uzalud Plenković to opisuje slatkim riječima: Počinje krpanje olinjale Vlade s mnogo pozadinskog trgovanja

Image
PROMIŠLJANJE, OSVJEŽAVANJE… /

Uzalud Plenković to opisuje slatkim riječima: Počinje krpanje olinjale Vlade s mnogo pozadinskog trgovanja

Odlazi i Beroš?

U istom članku, Jutarnji spominje kako bi na mjesto ministra zdravstva Vilija Beroša mogao u rekonstrukciji doći, također, državni tajnik u tom ministarstvu - Tomislav Dulibić. Net.hr jučer je objavio informaciju, a koju smo doznali iz redova vladajuće koalicije, kako se kao potencijalni kandidat za to mjesto ministra Beroša spominje i ravnatelj KB Dubrava, prof. dr. sc. Ivica Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog tjedna se u medijima pojavila informacija da bi u rekonstrukciji Vlade mogao otići ministar Tomislav Ćorić, a da bi ga mogao zamijeniti bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović. Očekuje se da će Plenkovićeva rekonstrukcija zahvatiti i potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića, koji je u sličnoj situaciji kao Aladrović, odnosno i protiv njega je USKOK otvorio istragu.

U medijima se ovih dana spominjao i odlazak ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak koja se na udaru našla nakon što je premijer iz medija doznao da joj se prijeti zbog natječaja oko nabave softvera u njezinu ministarstvu. Cijelu situaciju Plenković je prvo nazvao bizarnom, a potom se počelo pričati da će i ona pasti u rekonstrukciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo