Sve ide nizbrdo, a pesimizam raste

Sudeći prema posljednjem Crobarometru, koji na 961 ispitaniku provodi agencija Ipsos puls, Hrvatska se vratila u normalno stanje. Srpanjski optimizam se, čini se, istopio.

26.8.2013.
20:41
VOYO logo

Smjer kojim ide Hrvatska blago je porastao prema pesimizmu. Sada 62 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, dok je u srpnju to mislilo njih 57 posto. Istodobno, da zemlja ide u dobrom smjeru misli njih 27 posto, u odnosu na svakog trećeg ispitanika koji je to mislio mjesec prije. Ne zna njih 11 posto.

Ulazak u Europsku uniju je očito "otopio" pozitivan dojam među građanima, no, isto tako, razina pesimizma je i dalje niža u odnosu na zadnju godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada nije najgora

Vladinu politiku u ovom trenutku ne podupire 59 posto građana, a podupire je njih 32 posto, pokazao je Crobarometar a prenosi Dnevnik.hr.

Vladajuća koalicija odradit će mandat do kraja, misli to 79 posto ispitanika, a da će se raspasti misli 14 posto građana. Ne zna njih 7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP i HDZ tonu

SDP je nakon srpanjskog uzleta mjesec završio na 25,4 posto, a HDZ na 20,3 posto. I jedna i druga stranka pale su u odnosu na mjesec prije. Laburisti su se blago oporavili i mjesec su završili na 10,6 posto. Potom je tu HSS, koji sad uživa potporu od 4,4 posto, a HSP Ante Starčević ima 4 posto potpore.

HDSSB je mjesec završio na 3,7 posto, a HNS, koji je mjesec prije nakon dugo vremena bio s najboljim rezultatom, kolovoz završava s 3,4 posto potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipoviću najveća ocjena

Školskim ocjenama i dalje predsjednik Ivo Josipović ima najviše razloga za zadovoljstvo jer mjesec završava ocjenom 3,47 ili četvorkom. Vlada je, pak, mjesec završila trojkom ili ocjenom 2,52. Hrvatski sabor ocjenom dvojkom ili 2,18.

Josipović je i dalje najpopularniji s 80 posto potpore. Istodobno su Zoran Milanović i Tomislav Karamarko izgubili malo potpore birača. Milanović sad uživa potporu od 40 posto birača, a Karamarko 17 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo