Zbog opasnih antena koje zrače građani izlaze na ulicu

4.10.2013.
10:19
VOYO logo

Stanovnici Vrbana III, koji su se zbog postavljenih baznih stanica na krovu trgovačkog centra Point digli na noge, posljednjih su dana potaknuli lavinu reakcija drugih građana koji su u sličnoj situaciji.

Čitav Zagreb preplavljen je golemim antenama koje zrače, što je, strahuju mnogi, opasno za zdravlje, no susjedi i stanovnici već su ih počeli gledati kao normalno okruženje u kojem žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazne stanice smještene na neboderu u Ulici Viktora Kovačića u Sopotu već su godinama predmet polemike zbog blizine dva vrtića i škole, a čak ni stanovnici na broju 5 ne znaju koliko ih je smješteno na vrhu.

'Šuma' antena

"Gore je čitava šuma. Da je teret velik, vidim po pukotinama koje su se pojavile na stropu koji i prokišnjava za svakog nevremena", kazao je za Večernji list Dragan Stanković koji živi na posljednjem, 16. katu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjedovali su u lipnju i stanovnici Rudeša, čiji je susjed na svoju kuću postavio veliku antenu. Potpisivali su peticiju, prosvjedovali pred dvorištem, a onda su se odlučili boriti na drugačiji način. 'Iskopali' su da kuća na koju je postavljena antena nema građevinsku dozvolu, te su se na temelju potvrde gradskog ureda da je građevina nelegalna riješili opasne opreme teleoperatera.

Istraživanja pokazuju da nema opasnosti

"Mobilni telefon ne može raditi ako nema baznih stanica. Sva provedena znanstvena istraživanja kažu da ne predstavljaju opasnost za zdravlje ljudi i okoliš", kažu iz Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo