Čistka u Vladi već u srijedu? Poznata imena ministra na listi za odstrjel!

Premijer Milanović skuplja podršku za izmjene u kabinetu koje želi provesti prije puta u Brazil. Tko se od ministra našao na listi za odstrjel, saznajte u nastavku.

9.6.2014.
20:45
VOYO logo

Nakon burne subotnje sjednice i teških riječi koje su pale, bilo je jasno da će Milanovićevi idući koraci biti usmjereni na čišćenje svog užeg kabineta.

'Jačanje Vlade'

U nedjelju i ponedjeljak premijer je obavljao razgovore s kandidatima za ulazak u Vladu i članovima SDP-a kako bi bio siguran da će imati potporu za rekonstrukciju. Milanović želi pokazati da nije u osvetničkom pohodu na ljude bliske Slavku Liniću. Zato se rekonstrukcija obavlja pod šifrom “jačanja Vlade”, što znači da će otići i ministri bliski premijeru za koje on procijeni da imaju slabe rezultate, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stalno razmišljam o tome kako Vlada može biti bolja, funkcionalno i kadrovski. To radim i danas, to nema veze sa strankom'', izjavio je danas Milanović i time potvrdio nagađanja da će doći do promjena u Vladi.

Iako je Rajko Ostojić izjavio da je u vrlo dobrim odnosima s premijerom, on najvjerojatnije više neće biti ministar zdravlja. Da rekonstrukcija ne bi bila protumačena kao osveta, Mirando Mrsić, iako vrlo blizak Liniću, ostaje ministar rada, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Jovanović i Jakovina na listi

Ugroženi su, tvrde izvori Jutarnjeg lista, ministri obrazovanja i poljoprivrede, Željko Jovanović i Tihomir Jakovina. Moguće je i da Jovanovićevo ministarstvo bude podijeljeno na ministarstvo prosvjete i ministarstvo znanosti. Jedno od njih bi vodio Jovanović. Branko Grčić navodno ostaje u Vladi kao ministar regionalnog razvoja, ali više neće biti potpredsjednik. Šef SDP-a tu želi Borisa Vujčića.

Ako ne uspije osigurati dovoljnu potporu, smjene u Vladi dogodit će se kad se premijer vrati iz Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Samo da preživimo ova dva dana i onda će, uvjeren sam, stvari krenuti u boljem smjeru'', rekao je u ponedjeljak jedan ministar, ali nije želio potvrditi imena onih koji idu iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo