samo za najbogatije / Cijene stanova u Splitu vrtoglavo rastu, kvadrat iznad 3000 eura! 'Sve što smo našli bilo je derutno'

Stanove u novogradnji u Splitu nije lako naći, a cijena ovisi o lokaciji

7.4.2019.
13:25
VOYO logo

I uz povoljne stambene kredite i subvencije države, Split je jedan od gradova u kojima nije nimalo lako doći do vlastitog stana. 

Cijene kvadrata vrtoglavo rastu, a novogradnje koje se tek počinju graditi već probijaju cijenu od 3000 eura! To mogu platiti samo najbogatiji, a za prosječne kupce nema ponude koja im odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

FOTO Cijene stanova u Zagrebu idu u nebo: Najjeftiniji kvadrat u popularnijim kvartovima prelazi i 2.500 eura!

Image

FOTO Cijene stanova u Zagrebu idu u nebo: Najjeftiniji kvadrat u popularnijim kvartovima prelazi i 2.500 eura!

Otključati vrata vlastitog stana san je brojnih obitelji. No potraga u Splitu može biti dugotrajna i mukotrpna. Nakon godina traženja, Margareti se posrećilo naći povoljan stan u blizini centra.

"Stalno smo tražili i van Splita i po Solinu, ništa nismo mogli naći. Sve ono što bismo našli to bilo u derutnom stanju ili bi rekli može se iznajmiti, ali nije na prodaju. I jednog dana nam se sreća osmjehnula - gotovo u centru grada smo uspjeli naći jedan stan", ispričala sam nam je Margareta Glavurdić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena metra četvornog u centru Splita ili uz more su najskuplje. "Tu je teško naći ispod tri tisuće, a ide i više još što treba za uređenje tako da cijene tih kvadrata rastu", pojasnila je agentica za nekretnine Anđelka Ramljak.

Rubni dijelovi grada nešto su povoljniji

Stanove u novogradnji u Splitu nije lako naći, a cijena ovisi o lokaciji. Kvadrat jednog stana u istočnom dijelu grada potpuno moderno opremljenog košta oko 2500 eura.
Dok stanova u novogradnji nema, u one starije treba ulagati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Split je više-manje došao do svih svojih granica tu i tamo gdje se pojavi parcela, samo zemljište je skupo i automatski povećava cijenu kvadrata. Druga stvar gdje se Split može širiti, to su lokacije uz more koje su u startu skuplje", tvrdi Anđelka Ramljak. 

Ono što se nudi za prosječnog kupca uglavnom je preskupo. No, cijene uglavnom idu prema gore, a potraga za pristojno uređenim stanom uglavnom završi u okolici Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo