POJEFTINIO I AUTOPLIN / Novo stanje na benzinskim postajama: Cijena benzina je ostala ista, ali se zato raduju vozači dizelaša

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavic

Cijena 'tanka' benzina ostala je ista, cijena spremnika dizela (50 litara) manja za devet kuna u odnosu na prošlotjedne cijene, a autoplina za 0,5 kuna

28.12.2021.
10:56
PIXSELL, Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Spremnik dizela je od ponoći pojeftinio u prosjeku za devet kuna, autoplina za 0,5 kuna, dok je cijena benzina ostala ista. Tražilica najjeftinijeg goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pokazuje da osnovno benzinsko gorivo eurosuper 95 na Ininim postajama u centru Zagreba stoji 11,10 kuna po litri, što je na razini kada su te cijene zamrznute uredbom Vlade, dok eurosuper class plus stoji 11,26 kuna po litri.

Lukoil, Crodux i Tifon osnovno benzinsko gorivo također drže na 11,10 kuna, no razlikuju se u cijenama kvalitetnijeg - aditivima pojačanog - benzina. Tako eurosuper 95 ecto na Lukoilu stoji 11,35 kuna, Croduxov eurosuper 100 11,74 kune, dok Tifon svoj eurosuper 100 cijeni 11,79 kuna po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BLAGDANI NISU POMOGLI /

Omikron diktira tržište: Cijena nafte iznad 76 dolara, sve ovisi o nadi trgovaca

Image
BLAGDANI NISU POMOGLI /

Omikron diktira tržište: Cijena nafte iznad 76 dolara, sve ovisi o nadi trgovaca

Dizel pojeftinio

Inin osnovni eurodizel, na pumpama u širem centru Zagreba, košta 10,87 kuna po litri, a eurodizel class plus 11,03 kune.

Crodux za litru osnovnog dizela u prosjeku traži 10,91 kunu, a za eurodizel MaxPower 11,11 kuna. Tifon i Lukoil osnovno eurodizel drže na 11 kuna, s tim da Lukoilov jači BS Ecto stoji 11,22 kune, a Tifonov eurodizel premium 11,29 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremnik dizela jeftiniji za devet kuna

I portal cijenegoriva.info objavio je slične cijene. Portal piše da je cijena "tanka" benzina ostala ista, cijena spremnika dizela (50 litara) manja za devet kuna u odnosu na prošlotjedne cijene, a autoplina za 0,5 kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nedavno je rekao da će Vlada pratiti kretanje cijena goriva i da će, ako to bude potrebno, ponovno reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo