CIJELA ZEMLJA BRUJI O PROPUSNICAMA: / 'S time se ne ide odmah, nego ako situacija ajmo reći eskalira'; Evo kako ćemo se kretati za blagdane

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hoće li se prije blagdana opet uvesti propusnice? 'A prema ovome sada kako je očito još uvijek ne ide u željenom smjeru tako da je to jedna od mogućnosti'

12.12.2020.
22:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uoči Božića nagađa se da bi se ponovno mogle uvesti e-propusnice unutar zemlje s obzirom da su blagdanska putovanja epidemiološki rizična jer je veća mogućnost širenja zaraze. "S tom mjerom se obično ne ide odmah nego se poduzima ako situacija ajmo reći eskalira odnosno ne ide u dobrom smjeru. A prema ovome sada kako je očito još uvijek ne ide u željenom smjeru tako da je to jedna od mogućnosti", pojasnila je Iva Pem Novosel, epidemiologinja ZZJZ RH, javlja Dnevnik.hr.

Kaže da će zagrebački stožer prihvatiti svaku odluku Nacionalnog, a u Istri i na Kvarneru smatraju da bi prije propusnica trebalo postrožiti mjere za svakodnevni društveni život. "To je jedna mjera kad ćemo mi doći u bezizlaznu situaciju kad će to biti puno gore, a ja se nadam da nećemo, onda će se primjeniti svaka mjera i za zaštitu zdravlja stanovnika i za zaštitu zdravstvenog sustava i svega, međutim mi nismo u toj fazi", izjavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera CZ Istarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno virus je prisutan u svim segmentima i društva i zemljopisno je raspoređen jednako tako da neka ograničenja s obzirom na to da postoje nekakva izrazita žarišta i jednom djelu regije ili subregije u odnosu na druge ne bi imalo puno smisla", uvjeren je Vladimir Mičović, ravnatelj NZZJZ-a PGŽ.

Image
'DA, OSJEĆAM SE ODGOVORNIM': /

Beroš o propusnicama, mjerama, covid iskaznicama, Laucu i lockdownu: 'To je krajnja opcija'

Image
'DA, OSJEĆAM SE ODGOVORNIM': /

Beroš o propusnicama, mjerama, covid iskaznicama, Laucu i lockdownu: 'To je krajnja opcija'

Uvjeti ulaska u Hrvatsku

Ograničenja za ulazak u Hrvatsku i dalje su na snazi, tako da je ulazak moguć samo onima s negativnim PCR testom. Dnevnik.hr javlja da je na Rupi promet gotovo nikakav. Prolaze uglavnom teretna vozila i stanovnici koji žive uz granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je imati PCR test, ne stariji od 48 sati ako idemo na dulje razdoblje. Svakako ga trebamo imati ako se vraćamo nazad iz inozemstva, iz ugroženih područja. Izuzeti su pogranični radnici, osobe koje idu na školovanje, osobe koje sudjeluju u prometu uz još nekoliko manjih stavni", objasnio je Mladen Šćulac, načelnik Stožera Primorsko-goranske županije.

Stranci iz primjerice Italije, Slovenije i Austrije mogu ući u Hrvatsku uz PCR test koji nije stariji od 48 sati. "Ako ga nemaju moraju obaviti testiranje, odnosno samoizolaciju dok ne dobiju rezultate testa", kazao je Šćulac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo