uvjet decentralizacija /

Četvrta politička snaga: IDS-ova koalicija širi se i na VII. izbornu jedinicu

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

'Ovo je prirodna koalicija regionalnih stranaka koja se zalaže za konkretne projekte', rekao je šef IDS-a Boris Miletić

12.8.2016.
12:40
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Koalicija IDS-a, Promorsko-goranskog saveza (PGS) i Liste za Rijeku na parlamentrane izbore u rujnu izlazi u dvije jedinice – VII. i VIII., a kandidaturu su u petak predali Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). 

"Ovo je prirodna koalicija regionalnih stranaka koja se zalaže za jasnu politiku decentralizacije i konkretne projekte kako bi građani sutra bolje živjeli. Ova koalicija jamči stabilnost i vjerodostojnost", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je što se koalicija, koja je na izborima u studenom ostvarila "odličan rezultat, tri mjesta u Saboru, sada 'širi' i na VII. jedinicu (Primorje, Gorski Kotar, dio Zagreba). Prošle godine naša je koalicija nastupila samo u VIII. jedinici (Istra), a ipak smo postali četvrta politička snaga, podsjetio je Miletić. 

Priznaje da je cilj koalicije zadržati svoj Klub zastupnika u Saboru, a da bi svaki rezultat preko toga bio bi odličan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavlja i uvjete za poslijeizbornu suradnju. 

"Nitko nema naš bianco potpis, nakon izbora možemo koalirati s liberalno-lijevom opcijom, ali naš uvjet suradnje je decentralizacija i vrlo konkretni projekti poput završetka Istarskog ipsilona, izgradnje bolnice u Rijeci i sveučiličnog kampusa", navodi predsjednik IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo