U SLAVONSKOM BRODU / Centar za gospodarenje otpadom Šagulje osnovan 2010. tek sad dobio lokacijsku dozvolu: 'Krećemo s radom 2026.'

Image
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Direktor Josip Grgić kazao nam je kako je njihov plan da se Centar za gospodarenjem otpadom Šagulje u pogon pustI 2026. godine. Komentirao je i svoju plaću koja iznosi 1.586,16 eura

4.3.2023.
12:43
Ivica Galovic/ PIXSELL
VOYO logo

Regionalni centar za gospodarenjem otpadom Šagulje - odlagalište koje zapravo ni ne postoji osnovano je 2010. kao županijsko komunalno trgovačko društvo pod nazivom Centar za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije d.o.o. Sedam godina kasnije Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Sisačko-moslavačka županija potpisuju Društveni ugovor o osnivanju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o.

Tako su RCGO Šagulje 51% vlasništvo Brodsko-posavske županije, a po 24,5% vlasništvo Požeško-slavonske te Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenim stranicama Centra piše kako je cilj osnivanja: "uspostava sustava gospodarenja otpadom Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije, a sukladno Strategiji i Planu gospodarenja otpadom Republike Hrvatske".

Image
policajci za smeće /

Rečeno - učinjeno! Ispisana je prva kazna za nepropisno odvajanje otpada u centru Zagreba

Image
policajci za smeće /

Rečeno - učinjeno! Ispisana je prva kazna za nepropisno odvajanje otpada u centru Zagreba

Upravo zato što nakon toliko godina izgradnja Centra nije niti počela direktor istoga Josip Grgić često se nalazio pod kritikama javnosti. No, kako je potvrdio za Danas.hr ipak se nešto pomaknulo s mrtve točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Centar je dobio lokacijsku dozvolu, dalje idemo u projektiranje što se tiče centra odnosno lokacijske dozvole za Novsku, Pakrac, Požegu, Slavonski Brod za pretovarne stanice", kazao je.

Grgić je dodao kako očekuju prostorni plan Grada Siska "kako bi krenuli s projektiranjem pretovarne stanice za Sisak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio nam je informaciju kako im je dodana još jedna županija.

"Što se tiče plana gospodarenja otpadom dodana nam je još jedna županija, a to je Virovitičko-podravska i tu očekujemo projektiranje za pretovarnu stanicu Virovitice", kazao je Grgić i dodao kako su riješeni imovinsko-pravni odnosi s državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grgićeva plaća prema zadnjim podacima s imovinske kartice iznosi 1.586,16 eura, a on naglašava "kao najveći uhljeb da zadnjih sedam godina sve plaće u centru su 85 % na EU projekt i moje plaće i plaća mojih zaposlenika".

Na pitanje kada očekuje da sve bude gotovo, Grgić nam je kazao: "Naš je plan da 2026. godine pustimo u pogon, volio bih da bude prije, ali ima više faktora koje utječe mimo nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema planu nabave za 2023. godinu projektiranje i izgradnja RCGO Šagulje i pretovarnih stanica trebala bi koštati 49.044.047,00 kuna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo