Razriješen zamjenik ravnatelja policije / Ćelić premješten na niže, nerukovodeće mjesto: 'Utvrđeni su prekršaji koji se ne mogu tolerirati'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se pokazalo kako je policija promptno reagirala

28.10.2019.
18:23
VOYO logo

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić podnio je u ponedjeljak zahtjev za razrješenje s dužnosti nakon što je RTL otkrio da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali da za to nije bio kažnjen. Uz Ćelića je, zbog sličnog prekršaja, također na zadarskom području, smijenjen i načelnik krapinsko-zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah po saznanju da postoje indicije o neprocesuiranju prometnog prekršaja zamjenika glavnog ravnatelja oformio sam sturčni tim koji je izvršio speciranje događaja u PU zadarskoj. Potvrđeno je da je 12. ožujka zamjenik glavnog ravnatelja osobnim vozilom počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta. Moram reći da je vlastoručno odmah potpisao zapisnik i da dokumentacija i videosnimka postoje cijelo vrijeme u prostorijama Prometne policije Zadar, međutim poslije toga policijski službenici i prometna policija PP Zadar nisu procesuirali taj prometni prekršaj.Također, obavljen je razgovor sa svim sudionicima i nije potvrđen navod da je, ni na koji način, zamjenik glavnog ravnatelja pokušao da se prekršaj ne procesuira.

Iako nema elemenata da je on (Ćelić) utjecao na neprocesuiranje prekršaja iz osobne odgovornosti je s današnjim danom dao zahtjev da ga se razriješi s radnog mjesta. Već je danas raspoređen na niže radno mjesto. Raspoređen je na nerukovodeće radno mjesto u okviru uprave za granice", rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se pokazalo da je policija promptno reagirala.

"Od prvog dana, otkad smo preuzeli odgovornost za ovaj sustav, poslali smo jasnu poruku prema javnosti i samom sustavu da ćemo uvijek stati iza policijskih službenika kad je njihov posao u pitanju koji je po zakonu, ali isto tako, kad se napravi greška, reagirat ćemo onako kako nam nalažu propisi, kako nam nalaže odgovornost u javnoj i državnoj službi. Utvrđeni su prekršaji koji se ne mogu tolerirati, zbog toga su posljedice toga jasne i nastupile su bez odlaganja", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo