Više pogledajte u RTL-u Danas / Capak za RTL objasnio protokol za turiste, ali i otkrio što će biti s radom trgovina blagdanima i praznicima

Image
Foto: Pixsell

Krunoslav Capak pojasnio je proceduru u slučaju da jedna osoba u apartmanu bude zaražena

12.6.2020.
14:21
Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak samo za RTL otkrio je kakav će biti protokol za turiste koji u sve većem broju dolaze na Jadran. 

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92.000 turista ili oko 20.000 više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je ili 66.5 tisuće strani, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkog prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude pozitivan i ako je iz države Europske unije, HZZO ispostavlja račun njegovoj zemlji. Ako je pak državljanin treće zemlje i nema putno osiguranje moguće je da će sam platiti troškove", rekao je Capak. 

Što ako se ispostavi da je jedna osoba pozitivna od njih nekoliko u apartmanu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako obitelj dođe u apartman i jedan član je pozitivan, ostali članovi obitelji ostaju u samoizolaciji u tom apartmanu ili u jedinici koju lokalni Stožer odredi", kazao je Capak.

Rekao je i kako žele povećanje turističkih ambulanti. Oko sportskih mjera rekao je da "ćemo se načekati još do punog stadiona jer je virus još uvijek tu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još Capak o mjerama rekao pogledajte ekskluzivno u RTL-u Danas.

Image
Ljeto na Jadranu /

Nijemci kao prvi izbor za godišnji odmor odabrali Lijepu Našu: 'Hrvatska ima lijepo more'

Image
Ljeto na Jadranu /

Nijemci kao prvi izbor za godišnji odmor odabrali Lijepu Našu: 'Hrvatska ima lijepo more'

Što se tiče neradnih praznika i blagdana te što će biti do idućeg, šef HZJZ-a rekao je da će razmotriti epidemiološku situaciju do 22. lipnja te je vrlo izgledno da će revidirati odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je 92.000 turista

Povećanje dolazaka turista ovoga tjedna bilo je očekivano zbog otvaranja granica i popuštanja mjera, ali i produljenog vikenda "oslonjenog" na blagdan Tijelova (četvrtak, 11. lipnja), istaknuli su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ). 

Destinacije u kojima ih je najviše su Rovinj, koji time ponovo 'izbija' na svoje prvo mjesto među odredištima u Hrvatskoj, te potom Vir, koji je cijelo vrijeme zatvorenosti zbog koronavirusa imao najviše turista, čak i kada drugi nitko nije, što se nastavlja i sada jer na Viru brojni domaći ljudi i stranci imaju i nekomercijalne (za sebe) i komercijalne (za najam) objekte u tzv. privatnom smještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo