Što ćete sa 65 % građana koji neće imati za grijanje?

Najavljeno abnormalno veliko poskupljenje grijanja novi je šamar građanima. Pitali smo naše čitatelje hoće li moći plaćati grijanje ostvare li se najave o 37% većoj cijeni.

19.9.2012.
10:28
VOYO logo

Tražimo povećanje cijene grijanja za 37 posto. Zahtjev je to HEP-a koji je proteklih dana šokirao građane šest gradova kojima je upućen. Njihovi gradonačelnici već su najavili kako će zahtjev za poskupljenjem odbiti, no unatoč tome svi se pribojavaju najcrnjeg scenarija.

Dok se čeka mišljenje HERA-e, koje su gradonačelnici zatražili, ministar gospodarstva Radimir Čačić uvjerava kako je grijanje u nekim hrvatskim gradovima skuplje nego u Zagrebu ili Velikoj Gorici pa da HEP za poskupljenje ima opravdanje. Slično se mišljenje moglo čuti i na sjednici Sabora u utorak gdje su vladajući veliko poskupljenje branili time da njihovi prethodnici ranije nisu htjeli odobriti podizanje cijena što sada dovodi do većeg udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sva ta opravdanja, pa i ono da su toplane u lošem stanju, čini se, građanima usred krize ne znače baš ništa. Lisnice su im prazne, veliki broj ih je bez posla ili rade a ne primaju plaće i priče političara za njih u takvim situacijama su isprazne.

Tek 13 posto građana moći će plaćati račune

Pokazala je to i anketa net.hr-a u kojoj smo postavili pitanje što će se dogoditi ako grijanje zaista poskupi 37 posto. Od 3.261 čitatelja njih čak 65 posto je reklo da neće imati novca za podmiriti račun te da će im grijanje isključiti. Nešto manje ih ipak smatra da će moći biti štedljiviji (22 posto), dok svega 13 posto građana smatra kako će ipak iznaći način za plaćanje novih i većih računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li gradonačelnici ostati pri svom i ipak odgovoriti negativno na zahtjev za poskupljenje ili će pod pritiskom ono ipak biti odobreno ali u manjem obliku, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo