dojmovi se još uvijek zbrajaju / Bulj ugostio slavodobitnika Alke pa ispalio: 'Nadam se da ćemo sljedeće godine pozvati Papu!’

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku, kao i vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na 'junačkom i viteškom držanju dostojnom naših pradjedova'

10.8.2022.
9:26
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Sinj je proteklog vikenda bio centar svijeta! U glavni grad Cetinske krajine i ovog je početka kolovoza stiglo posjetitelja više nego Sinj ima stanovnika - sve zbog Alke!

Najbolje oko sokolovo i sigurnu ruku imao je alkar Frano Ivković. Nakon trostrukog pripetavanja Alka je dobila 307. slavodobitnika. Napeta završnica, a onda slavljeničko raspoloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obiteljskoj kući 38-godišnjeg trostrukog slavodobitnika više od 500 ljudi je slavilo do jutra. Franina obitelj nije spavala ni minute.

Image
sinjani slavili /

Sinjska alka dobila 307. slavodobitnika! 'On je dobar, kvalitetan, pošten, odgojen, domaći čovjek'

Image
sinjani slavili /

Sinjska alka dobila 307. slavodobitnika! 'On je dobar, kvalitetan, pošten, odgojen, domaći čovjek'

A kada su se dojmovi slegli, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj primio je Ivkovića i njegovog alkarskog momka Marija Balajića, te pobjednika Bare Ivu Zoricu, njegovog momka Miljenka Lovrića i pobjednika Čoje Franu Talaju, čiji se alkarski momak ispričao zbog nedolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku, kao i vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na "junačkom i viteškom držanju dostojnom naših pradjedova."

Bulj je rekao kako ga veseli što je bio nezapamćeni broj, kako domaćih tako i stranih turista, te da se primijeti kako se povećala vidljivost grada Sinja na turističkoj karti Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro raspoloženje prelilo se svim ulicama i mjestima Sinja i Cetinskog kraja, zadnjih mjesec dana nije bilo slobodnih mjesta ni soba za noćenje u gradu. Restorani i ostali ugostiteljski objekti bili su dupkom pun, Sinj je pokazao da ima potencijal i perspektivu", rekao je.

Napomenuo je kako je na ovogodišnjim probama te na samoj Bari i Čoji bilo više gostiju nego na nekim Alkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alka nije samo igra, trčimo je u čast pobjede naših pradjedova nad Osmanlijama uz zagovor naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske", objasnio je Bulj.

A za kraj, kazao je kako je ta bitka bila bitka za izvorne kršćanske vrijednosti, i predložio da "svi zajedno i na svim razinama pripravimo put za dolazak Svetog Oca, ako je moguće već iduće godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmovi nakon vikenda se još uvijek zbrajaju, a alkari su u mislima već na pripremama za iduću Alku.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo