'ŽUPANIJA MORA PODUZETI MJERE' / Bulj o 'cesti smrti' u Dicmu na kojoj je u mjesec dana poginulo petero osoba: 'Ako se žurno ništa ne poduzme, organizirat ću..'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Zvonimir Barisin/PIXSELLPatrik Macek/PIXSELL

Zamjerio županijskim i državnim institucijama jer im je prioritet probijanje tunela Kozjak, umjesto rješavanje problema prometnice na kojoj su česte prometne nesreće i stradanja

11.9.2023.
11:46
Ivo Cagalj/PIXSELL/Zvonimir Barisin/PIXSELLPatrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj pozvao je u ponedjeljak mjerodavne županijske i državne institucije da hitno riješe problem ceste u Dicmu kod Sinja, gdje je posljednjih mjeseci poginulo petero osoba, među kojima prošlog petka i osamnaestogodišnja djevojka.

Image
POGLEDAJTE PRIZORE UŽASA /

Stravična nesreća kod Dicma: Sudarila se dva vozila, četiri osobe u bolnici

Image
POGLEDAJTE PRIZORE UŽASA /

Stravična nesreća kod Dicma: Sudarila se dva vozila, četiri osobe u bolnici

"To je 'cesta smrti' na kojoj je u razmaku od 500 metara pognulo petero osoba. Županijska i državna razina moraju hitno poduzeti mjere da se na toj dionici više ne gine", rekao je Bulj novinarima uoči početka sjednice Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjerio je županijskim vlastima da ništa ne poduzimaju kako bi se riješio problem tog kritičnog dijela dionice. Smatra kako bi trebalo izgraditi obilaznicu kojom bi se Sinj spojio s drugim prometnicama u tom dijelu Dalmatinske zagore.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamion usmrtio 9-godišnju djevojčicu, imao je neespravne kočnice. Koliko je takvih vozila u Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se žurno ništa ne poduzme za rješavanje tog prometnog probleme, ja ću s građanima organizirati aktivnosti, pa makar više ne bio gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik", poručio je Bulj.

Također je zamjerio županijskim i državnim institucijama jer im je prioritet probijanje tunela Kozjak, umjesto rješavanje problema prometnice na kojoj su česte prometne nesreće i stradanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo