mnogo posla za vatrogasce /

Buknuli požari na Braču i u Segetu Gornjem, požar na Svilaji traje treći dan

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog požara u Segetu Gornjem zatvorena je za promet cesta Trogir-Šibenik u oba smjera, a vozače se preusmjerava na alternativne prometnice

10.7.2017.
16:43
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT/TROGIR - Požar koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne u Selcima na otoku Braču u približio se kućama, ali su ga vatrogasci odbili, a u požar u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu, koji je također buknuo u poslijepodnevnim satima, ne prijeti naselju, dok požar na planinskom predjelu Svilaji iznad Otišića traje treći dan, izvijestio je  Županijski vatrogasni operativni centar u Slitu.

Sve raspoložive vatrogasne snage na Braču angažirane su na gašenju požara u Selcima a pomažu im i dva kanadera, rekli su za Hinu u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasni županijski zapovjednik Dražen Glavina je kazao kako je u Selcima na Braču bilo kritično, ali su vatrogasci uspjeli obraniti nekoliko kuća no vatrena stihija se u kasnim poslijepodnevnim satima širi u pravcu Novih Sela.

Glavina je izvijestio kako su danas, trećeg dana požara na Svilaji iznad Otišića u Dalmatinskoj zagori, vatrogasci uspjeli obraniti vikendice, a vatrena stihija se sada širi u smjeru Maljkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita te dva kanadera gase požar u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira, kazali su u Županijskom vatrogasnom operativnom centru. Dodali su kako taj požar za sada ne prijeti kućama.

Zbog požara u Segetu Gornjem zatvorena je za promet cesta Trogir-Šibenik u oba smjera, a vozače se preusmjerava na alternativne prometnice, izvijestili su iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo