viralni video /

Bujica pohvala Hrvatskoj zbog suzbijanja uzgoja životinja za krzno: 'Svaka čast, divan primjer ostatku svijeta'

Činčile zbog krzna ubijaju s oko osam mjeseci, iako mogu živjeti čak do 20 godina. Za samo jednu bundu u prosjeku ih se ubije oko 200

1.3.2017.
11:31
VOYO logo

Tijekom prosinca prošle godine, više od 200 građana javilo se udruzi "Prijatelji životinja" kako bi udomili činčile i spasili ih od sigurne smrti. To više, na sreću, neće biti potrebno jer su se građani uspješno usprotivili uzgoju životinja za krzno.

U duhu toga su društvene mreže počele slati pohvale Hrvatskoj za suzbijanje takvog uzgoja životinja. Tako je na nutricionist David Wolfe na svom Facebook profilu objavio video pohvale Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su komentirali objavu s "Bravo, Hrvatska", složivši se kako je to svakako dobar korak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Hrvatskoj i zahvaljujem vam u ime svih životinja koje ste spasili. Divan primjer za ostatak svijeta", još je jedan od komentara.

Podsjetimo, činčile zbog krzna ubijaju s oko osam mjeseci, iako mogu živjeti čak do 20 godina. Za samo jednu bundu u prosjeku ih se ubije oko 200.

Stručnjaci upozoravaju da su za sisavce karakteristični bliski odnosi između majke i djece, a kod uzgoja za krzno mlade životinje se neprekidno odvajaju od majki koje su podvrgnute stalno novim trudnoćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike