BUJAS KOD STANKOVIĆA GOVORIO O 'UHLJEBIMA': / Voditelj ga pitao misli li to i o njemu: 'Ne, vi ste institucija'

Image

'Ne bih dijelio naše društvo na privatni i javni sektor, nego na one koji rade i koji ne rade'

13.12.2020.
15:00
VOYO logo

Gost HRT-ove emisije "Nedjeljom u 2" bio je Hrvoje Bujas, šef udruge Glas poduzetnika. Razliku između javnog i privatnog poduzetništva opisao je ovako: "Kad sam radio u APN-u do 17 sati, u 17.01 me više nije zanimalo što se tamo događa. U putonjem privatni život pati".

"Ne bih dijelio naše društvo na privatni i javni sektor, nego na one koji rade i koji ne rade. Ima ljudi koji u javnom sektoru rade svoj posao i zaslužuju svaku kunu - policajci, vatrogasci, medicinske sestre. No s druge strane imate izmišljena radna mjesta poput raznih savjetnika koji imaju plaću od 8.000 ili 9.000 kuna. Zbog takvih, ovi koji rade imaju manju plaću", rekao je Bujas tijekom gostovanja u emisiji Aleksandra Stankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

20.04.2020., Zagreb - Poduzetnik Hrvoje Bujas.

Voditelj Stanković je zatim upitao Bujasa smatra li i njega uhljebom, na što je Bujas odgovorio: "Niste jer ste praktički institucija za sebe unutar institucije. Unutar HRT-a postoje oni koji su se uhljebili".

Image
ŠTO JE PANDEMIJA DONIJELA RADNICIMA U EU? /

Najgore prošli Hrvati - prihodi nam manji za 10 posto nego lani

Image
ŠTO JE PANDEMIJA DONIJELA RADNICIMA U EU? /

Najgore prošli Hrvati - prihodi nam manji za 10 posto nego lani

Bujas smatra da ministar Ćorić treba otići

Odgovarajući na pitanje zašto smatra da ministar Tomislav Ćorić treba otići, Bujas navodi da je prvi razlog "zato što nema dana radnog staža u realnom sektoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

23.10.2020., Kastel Stafilic - ministar gospodarstva i odrzivog razvoja Tomislav Coric Photo: Milan Sabic/PIXSELL

"Smeta mi i što ga ne zanima što mori srednje i mikropoduzetnike. Mi iz Glasa poduzetnika dostavljamo prijedloge, ali odgovor nismo dobili", rekao je Bujas pa opisao sastanak sa Ćorićem na kojem je ministar odbio pomoć putničkim agencijama: "Bio sam ljut kao ris".

Bujas Ćoriću zamjera ponašanje prema udruzi Glas poduzetnika te kaže kako s ostalim ministarstvima ima odličnu suradnju. Navodi da se pokazalo da Ćorić "uopće ne razumije njihove probleme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ukidanje obaveznog članstva u HGK bio bi kisik poduzetnicima'

Bujas kaže da bi on kao premijer proveo reformu pravosuđa i lokalne samouprave te lokalne uprave. Smatra da Covid ne smije i ne može biti izlika za poltronstvo i nerad. Hrvoje Bujas misli da bi ukidanje obaveznog članstva u Hrvatskog gospodarskoj komori (HGK) predstavljao kisik za poduzetnike.

"Mi smo za drakonsko rezanje parafiskalnih nameta koji u većini slučajeva nemaju nikakvu javnu svrhu. HGK jest preko sto godina stara institucija, ali je mjesto uhljebljuvanja kvazigospodarstvenika ili onih koji su politički vezani s njima. Kad smo pitali Luku Burilovića kolika mu je plaća, nismo dobili odgovor. Mislim da bi trebalo smanjiti i PDV", rekao je predsjednik Glasa poduzetnika u "Nedjeljom u 2".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo