'KAKO TI MOGU POMOĆI?' /

Znate li tko je Branka? Od sada će brucošima FER-a pomagati da lakše upišu fakultet

Image
Foto: FER

Dekan FER-a Vedran Bilas kazao je da je Branka vrlo zanimljivo i korisno iskustvo te vjeruje da će FER proširiti primjenu sličnih rješenja

16.7.2024.
13:16
FER
VOYO logo

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) je s prvim hrvatskim 'jednorogom' Infobipom razvio novu uslugu koja će unaprijediti proces upisa brucoša na FER, ali i otvoriti mogućnosti za daljnju suradnju u istraživanjima, priopćeno je u utorak.

Radi se o umjetno-inteligencijskoj (AI) pomoćnici za brži i jednostavniji upis na Fakultet, nazvanoj Branka po prvoj hrvatskoj doktorici znanosti iz područja elektrotehnike, Branki Zovko Cihlar (1933-2023).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korištenjem napredne tehnologije, Branka pruža odgovore na najčešća pitanja, usmjerava korisnike kroz korake upisa te omogućava brzu i učinkovitu podršku. Branki se može pristupiti putem poveznice https://www.fer.unizg.hr/studiji/upis_na_fer. Klikom na chat ikonicu otvara se prozor u kojem AI pomoćnica pozdravlja riječima "Bok, ja sam Branka, kako ti mogu pomoći?".

Dekan FER-a Vedran Bilas kazao je da je Branka vrlo zanimljivo i korisno iskustvo te vjeruje da će FER proširiti primjenu sličnih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ? /

AI odabrao 'top 10' hrvatskih političara. Sanader među tri najbolja, pogledajte cijelu listu

Image
A PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ? /

AI odabrao 'top 10' hrvatskih političara. Sanader među tri najbolja, pogledajte cijelu listu

FER osmišljava i istražuje mogućnosti korištenja umjetne inteligencije u poučavanju inženjera s drugim vodećim visokoškolskim institucijama u Europi, istaknuo je.

Direktor za AI proizvode u Infobipu Ervin Jagatić rekao je da projekt predstavlja samo jedan od prvih koraka Infobipa u dugoročnom planu razvoja inovativnih rješenja koja će koristiti ne samo obrazovnim institucijama, već i široj zajednici.

"Izuzetno smo ponosni na našu suradnju s FER-om i vjerujemo da će ovaj chatbot potpomognut generativnom umjetnom inteligencijom značajno unaprijediti iskustvo upisa za buduće studente. Ovo je samo početak naših zajedničkih napora u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija", izjavio je.

Studenti će imati priliku sudjelovati u praksama i projektima unutar Infobipa, gdje će stjecati potrebna iskustva i znanja, a mentoriranje Infobipovih stručnjaka dodatno će obogatiti njihovo obrazovanje i profesionalni razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ne gasi vatru, ali pomaže otkriti gdje gori: Kako nam AI mijenja život

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo